Aktivita britského sektora služieb sa v auguste zvýšila

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:27 • 2 min
Aktivita britského sektora služieb sa v auguste zvýšila

Aktivita britského sektora služieb sa v auguste zvýšila - Svet Aktivita britského sektora služieb sa v auguste zvýšila najstrmšie za ostatných päť mesiacov a viac, ako analytici očakávali. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Markit a britského inš

slovakia

left justify in out

imgAktivita britského sektora služieb sa v auguste zvýšila najstrmšie za ostatných päť mesiacov a viac, ako analytici očakávali. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Markit a britského inštitútu CIPS.

Index nákupných manažérov (purchasing managers index, PMI) z britského sektora služieb v auguste vzrástol na 53,7 bodu z júlových 51 bodov, zatiaľ čo analytici očakávali, že sa zvýši o niečo menej, na 51,2 bodu. Augustový prírastok PMI bol najvyšší od marca tohto roka, vďaka čomu sa ešte viac vzdialil od hranice 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles aktivity v danom sektore od rastu.

Výrazné zvýšenie hodnoty PMI odráža zlepšenie situácie v britskom sektore služieb, o čom svedčí aj nárast počtu nových zamestnancov v auguste, už deviaty mesiac po sebe.

Zdroj: TASR/RTTNews



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies