Aktivistovi, ktorý odvolil dvakrát, hrozí päť rokov!

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 12:41 • 2 min
Aktivistovi, ktorý odvolil dvakrát, hrozí päť rokov!

BRATISLAVA - Aktivistu Martina Daňa, ktorý počas prvého kola prezidentských volieb odvolil dvakrát, Národná kriminálna agentúra obvinila z poškodzovania cudzích práv a marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov, informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Obvinený podľa Slivku počas prvého kola voľby prezidenta volil dvakrát. Prvýkrát odvolil v mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, kde bol dopísaný do zoznamu oprávnených voličov na základe cestovného pasu. Podobne postupoval aj v ďalšom prípade v mestskej časti Bratislava – Petržalka, kde predložil ďalší cestovný doklad. Svojím konaním tak podľa polície uviedol do omylu okrskovú volebnú komisiu. Aktivista potom všetko zverejnil na internete. 

 

"Zásahom do ústavného princípu rovnosti volebného práva došlo hrubým spôsobom k mareniu volebného práva ostatných oprávnených voličov, ktoré je garantované Ústavou Slovenskej republiky," ukončil Slivka. 

 

Martiň Daňo o viacnásobnej voľbe v prezidentských voľbách

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies