Aktivistka hnutia Femen, ktorá napadla Zemana, prišla o zamestnanie

NETKY.SK • 12 Február 2018, 07:02 • 2 min
Aktivistka hnutia Femen, ktorá napadla Zemana, prišla o zamestnanie

KYJEV - Aktivistka ženského hnutia Femen, Ukrajinka Anželina Diašová, ktorá sa v januári polonahá vrhla pred českého prezidenta Miloša Zemana, prišla pre svoje radikálne aktivity o zamestnanie učiteľky v kyjevskej materskej škole.

slovakia

left justify in out

Jej prepustenie prišlo po tom, ako počas prvého kola volieb novej hlavy štátu ČR vybehla vo volebnej miestnosti v Prahe pred Zemana. Dostala za to zákaz vstupu do krajiny na jeden rok a musela Českú republiku opustiť do troch dní.

 

"Bola som prepustená, pretože pôsobím vo Femene. Viem, že niektorí rodičia sa za mňa veľmi hanbia a sťažujú sa na moju aktivitu. Podľa mňa sú niektorí ľudia príliš konzervatívni a je pre nich ťažké akceptovať niekoho, kto robí niečo nezvyčajné," uviedla dvadsiatnička Diašová, ktorá má ukrajinskú matku a otca z Angoly.

 

Aktivistka, ktorá pochádza z mesta Chmeľnyckyj, dodala, že dôsledkom svojej činnosti ju vylúčili aj z blogu, kde písala o móde a prispievala hodnoteniami reštaurácií. Napriek týmto skúsenostiam je mladá žena odhodlaná v aktivitách hnutia Femen, ktorého členkou je už približne osem rokov, pokračovať i naďalej.

 

Vlani v júli zinscenovala demonštráciu proti bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, keď mal v Kyjeve stretnutie s ukrajinským náprotivkom Petrom Porošenkom. Protest viedol k jej obvineniu z chuligánstva a vzpieraniu sa polícii. Ak ju súd uzná vinnou, hrozí Diašovej trest maximálne päť rokov za mrežami.

 

Svoj najznámejší "sextrémistický" čin predviedla vlani v septembri pred kvalifikačným zápasom na majstrovstvá sveta vo futbale, ktorý sa konal medzi Ukrajinou a Tureckom v ukrajinskom Charkove. Tesne pred začiatkom hry Diašová prebehla polonahá cez ihrisko a na holej hrudi mala nápis (turecký prezident) "Erdogan je vrah".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona