Aktivisti za dekriminalizáciu marihuany žiadajú poslancov, aby zakázali alkohol

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 13:06 • 2 min
Aktivisti za dekriminalizáciu marihuany žiadajú poslancov, aby zakázali alkohol

BRATISLAVA - Aktivisti bojujúci za dekriminalizáciu marihuany žiadajú poslancov, ktorí sú proti nižším trestom za spotrebu ľahkých drog, aby zakázali aj alkohol. Je totiž podľa nich nebezpečnejší ako napríklad marihuana.

slovakia

left justify in out

Reagujú na novelu Trestného zákona, ktorá znižuje tresty za drogy a ktorú odmieta najmä KDH či nezaradený poslanec Alojz Hlina. "Nemohli sme nepostrehnúť aj heroickú snahu mnohých poslancov v boji za znižovanie dostupnosti drog na trhu," konštatoval hovorca občianskych združení dekriminalizácia.sk a RastaTata Štefan Bakoš. Reagoval na rozpravu k novele, počas ktorej Pavol Hrušovský (KDH) vyhlasoval, že právna norma vychádza v ústrety drogovým dílerom a že každý, kto užíva drogy, patrí do basy.
Aktivisti tvrdia, že ak to poslanci ako Hrušovský myslia s bojom proti omamným a psychotropným látkam vážne, mali by zakázať aj alkohol. "Nevieme si predstaviť lepší dôkaz ich kompetencií vyjadrovať sa k danej téme, ktorá sa dotýka života toľkých mladých aj dospelých občanov, než zasadením sa o zákon stavajúci bežne zneužívaný alkohol minimálne na roveň konope," píše Bakoš.
Poukazuje na to, že alkohol je podľa najnovších výskumov nebezpečnejší než heroín či crack, čo má negatívny vplyv na spoločnosť, a to najmä pre extrémne ľahkú dostupnosť alkoholu, ktorý je predávaný v ľubovoľnej slovenskej krčme či pube.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies