Aktivisti z Greenpeace vrazili do jadrovej elektrárne s dronom v tvare Supermana

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 16:51 • 2 min
Aktivisti z Greenpeace vrazili do jadrovej elektrárne s dronom v tvare Supermana

PARÍŽ - Aktivisti z organizácie Greenpeace oznámili, že zámerne vrazili dronom do francúzskej jadrovej elektrárne, aby poukázali na nedostatočné bezpečnostné opatrenia tohto zariadenia.

slovakia

left justify in out

Dron, ktorý bol uspôsobený tak, aby pripomínal malého Supermana, narazil do jednej z chladiacich veží atómovej elektrárne v meste Bugey, ležiacom približne 30 kilometrov od Lyonu, vyplýva z videozáznamu, ktorý Greenpeace zverejnila v utorok.

 

Podľa aktivistov bol dron neškodný, ale akcia dokázala, že bezpečnosť jadrových elektrární vo Francúzsku je nedostatočná. Krajina je pritom do značnej miery závislá od jadrovej energie, uvádza agentúra AP.

 

Organizácia Greenpeace je známa svojimi akciami, ktoré pútajú záujem širokej verejnosti - jej aktivisti sa napríklad vyšplhali na sochu Krista v Riu de Janeiro alebo na londýnsky Big Ben. Organizácia si berie na mušku i bezpečnosť francúzskych jadrových objektov - 19 jej aktivistov naposledy preniklo do jadrovej elektrárne vo Francúzsku vlani na jeseň.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies