Aktivisti vyzývajú ministra dopravy na podporu cyklodopravy

NETKY.SK • 18 Október 2016, 14:16 • 2 min
Aktivisti vyzývajú ministra dopravy na podporu cyklodopravy

BRATISLAVA - Mimovládne environmentálne a cyklistické organizácie vyzvali ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpáda Érseka o riešenie stagnujúceho rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky.

slovakia

left justify in out

„Napriek tomu, že vláda SR schválila v máji 2013 Národnú stratégiu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v Slovenskej republike a následne v januári 2014 Trvalý finančný mechanizmus na implementáciu Národnej stratégie rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v SR, tak doteraz nezaznamenávame pri rozvoji cyklistickej dopravy na Slovensku žiadny významný posun v tejto oblasti,“ uviedli vo vyhlásení Nadácia Ekopolis, občianske združenie Mulica Žilina a Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. Na texte výzvy sa zhodli účastníci národnej konferencie Cyklistická doprava 2016, ktorá sa konala minulý týždeň v Martine.


Od ministra Érseka žiadajú pokračovanie v napĺňaní Národnej stratégie rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v SR, vymenovanie národného cyklokoordinátora a pridelenie finančných prostriedkov do schváleného Trvalého finančného mechanizmu na implementáciu Národnej stratégie rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky zo štátneho rozpočtu. Požadujú aj prijatie opatrení navrhnutých na stretnutí Ako odbrzdiť národnú cyklostratégiu, ktoré ešte v júni organizovalo ministerstvo dopravy.

 

"Veríme, že aj vy považujete problematiku riešenia cyklodopravy a cykloturistiky za dôležitú súčasť trvalo udržateľného rozvoja Slovenska a preto od Vás očakávame okamžité kroky pre rozbicyklovanie Slovenska," píše sa vo výzve ministrovi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies