Aktivisti sa chystajú bojkotovať skenovanie na amerických letiskách

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:18 • 2 min
Aktivisti sa chystajú bojkotovať skenovanie na amerických letiskách

Aktivisti sa chystajú bojkotovať skenovanie na amerických letiskách

slovakia

left justify in out

img

Americké letiská možno čakajú obrovské zmätky pred mimoriadne rušným víkendom, keď masy ľudí cestujú k rodinám na oslavy Dňa vďakyvzdania. Skupina aktivistov sa totiž v stredu 24. novembra chystá bojkotovať skenovanie celého tela v rámci bezpečnostných prehliadok pasažierov na letiskách.
      Aktivisti vyzývajú cestujúcich, aby odmietli skenovanie, ktoré trvá zhruba 10 sekúnd, a namiesto toho sa dožadovali bežnej prehliadky. Nepáči sa im totiž, že zábery zo skenovania, ktoré verne zobrazia obrysy tela, putujú z kontrolných stanovíšť do počítača.
      Iniciátorom protestu je Brian Sodergren z Virgínie, ktorý prostredníctvom internetu vyzýva ľudí, aby bojkotovali skenovanie.
      Bežná prehliadka však trvá niekoľko minút a aj keby sa do bojkotu zapojilo len malé percento pasažierov, môže to dramaticky predĺžiť kontroly a v konečnom dôsledku spôsobiť meškanie, chaos a nervozitu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies