Aktivisti rozbehli kampaň v Egypte za kandidatúru generála Sísího na prezidenta

NETKY.SK • 8 Október 2013, 09:08 • 2 min
Aktivisti rozbehli kampaň v Egypte za kandidatúru generála Sísího na prezidenta

KÁHIRA - Aktivisti začali zbierať podpisy petície, ktorá vyzýva hlavného veliteľa armády generála Abdala Fattáha Chalíla Sísího kandidovať za egyptského prezidenta. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kampaň má názov "Dokončite svoj dobrý skutok," čo je odkaz na zosadenie islamistického prezidenta Muhammada Mursího v júli tohto roku. Je najväčšou z približne piatich podobných akcií, ktoré majú rovnaký cieľ. Prezidentské voľby by sa mali v krajine konať v prvej polovici roka 2014.

Aktivisti dúfajú, že sa im podarí zhromaždiť 30 miliónov podpisov, ktoré by Sísího presvedčili, aby sa zúčastnil volieb. Akcia nadväzuje na podobnú kampaň, akú viedlo hnutie Tamarud (Vzbura), ktoré zhromaždilo 22 miliónov podpisov za zosadenie Mursího.

Generál Sísí povedal, že nemá politické ambície. Hovorca egyptských ozbrojených síl opakovane poprel, že by sa najvyšší veliteľ armády plánoval zúčastniť volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona