Aktivisti podporia národný pochod za život cyklotúrou po Slovensku

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 09:35 • 2 min
Aktivisti podporia národný pochod za život cyklotúrou po Slovensku

BRATISLAVA - V septembri bude v Bratislave druhý Národný pochod za život. V lete ho podporia aktivisti na bicykloch. Cyklisti strávia na bicykloch 28 dní, navštívia 54 miest vo všetkých kútoch Slovenska, prejdú približne 2 000 km.

slovakia

left justify in out

Akcia „Na bicykli za život“ sa začala v sobotu v Kežmarku a na Mariánskej hore v Levoči a vyvrcholí 31. júla v Bratislave. Spoločenstvo Život ako dar organizuje cyklistickú akciu za záchranu nenarodených detí už po 18. raz. Spája pritom radosť zo športu s modlitbovou službou. Po tom ako cyklisti v minulých ročníkoch navštívili na bicykloch rôzne zahraničné destinácie – napríklad Brusel, Londýn, ale aj izraelský Betlehem, tento rok sa zamerali na Slovensko.

 

Chcú tak pozvať občanov Slovenska k spoločnému sláveniu radosti zo života na Národnom pochode za život, ktorý sa uskutoční 20. septembra 2015 v Bratislave. „Chceme sa stretnúť s ľuďmi dobrej vôle, spoločne sa modliť, najmä na miestach, kde násilne zomierajú nevinné počaté deti a odovzdávať radostný odkaz o dôstojnosti človeka od počatia po prirodzenú smrť,“ zdôvodnil motiváciu organizátor Ján Hudáček.

 

Najmladšími účastníkmi pelotónu sú dvaja 13-roční chlapci, najstaršia účastníčka má 67 rokov. K pelotónu sa môže pridať každý človek na ľubovoľnom mieste a prejsť ľubovoľne dlhý úsek. „Pozývam všetkých venovať aspoň jeden deň službe životu. Navyše človek urobí niečo aj pre svoje zdravie. Som presvedčený, že na Slovensku máme mnoho nevyužitých príležitostí na to, aby sme dosiahli stav, že bude prijaté každé počaté dieťa. Veď dieťa je znakom nádeje a radosti, čo viac potrebuje dnešný svet plný strachu a neistoty? Pozývam všetkých na Národný pochod za život osláviť túto radosť zo života, aby prenikla celú krajinu," povedal Dušan Škurla, účastník pelotónu a jeden z organizátorov Národného pochodu za život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies