Aktivisti organizujú sériu zhromaždení pri Pamätníku SNP

NETKY.SK • 25 November 2013, 10:10 • 2 min
Aktivisti organizujú sériu zhromaždení pri Pamätníku SNP

BANSKÁ BYSTRICA - Prejaviť nespokojnosť s výsledkom volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) prostredníctvom série zhromaždení so zapaľovaním sviečok sa rozhodli banskobystrickí občianski aktivisti.

slovakia

left justify in out

Zhromaždenia organizujú pri Pamätníku SNP, pričom prvé bolo v nedeľu a ďalšie budú nasledovať oddnes do piatka o 17:00 a spojené majú byť aj s premietaním dokumentárnych filmov. Na piatok v čase ustanovujúceho zasadnutia Zastupiteľstva BBSK, na ktorom budú novozvolení poslanci a predseda skladať sľuby, chystajú aktivisti protestné zhromaždenie na Námestí SNP.

Ako pre agentúru SITA uviedol jeden z organizátorov Radoslav Sloboda, akcia vznikla ako pokojná a tichá odpoveď na výsledky druhého kola volieb do samosprávnych krajov s cieľom upozorniť na to, že tieto výsledky nie sú v poriadku. „Sme tu hlavne preto, že reálny obraz BBSK je podľa nás iný a mali by sme sa usilovať o to, aby ľudskosť v nás bolo silnejšie počuť. Pretože ako často predtým, aj v týchto voľbách nechala za seba rozhodnúť iných mlčiaca väčšina,“ uviedol Sloboda. 

Víťaz volieb predsedu BBSK Marian Kotleba k protestom uviedol, že aktivisti protestujú proti výsledku demokratických volieb. Podľa Slobodu však ich cieľom nie je výsledok volieb spochybniť. „Boli to demokratické voľby, no rovnako demokraticky chceme vyjadriť nesúhlas a protest proti nehodnotám, ktoré tento víťaz reprezentuje. Nemyslíme si, že niekto, kto hovorí o Rómoch, o ľuďoch, ktorí sú nejakým spôsobom iní, ako o parazitoch, patrí na post, na ktorý sa dostal. Považujeme to za zlú správu pre Banskú Bystricu aj pre celé Slovensko,“ dodal Sloboda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona