Aktivisti hnutia Generácia '89 plánujú blokádu hraničného priechodu

NETKY.SK • 24 August 2012, 11:23 • 2 min
Aktivisti hnutia Generácia '89 plánujú blokádu hraničného priechodu

Aktivisti hnutia Generácia '89 plánujú blokádu hraničného priechodu - Politika Aktivisti hnutia Generácia '89 plánujú 29. augusta dočasne zastaviť dopravu na hraničnom priechode Jarovce-Kitsee.

slovakia

left justify in out

imgAktivisti hnutia Generácia '89 plánujú 29. augusta dočasne zastaviť dopravu na hraničnom priechode Jarovce-Kitsee.
      "Protest je reakciou na vývoj v kauze Gorila ako i na fakt, že napriek 60.000 strán dlhému vyšetrovaciemu spisu nebol dodnes nikto obvinený," uviedol hovorca protestu Róbert Mihály. Aktivisti budú po celej šírke vozovky v smere do Rakúska demonštrovať s transparentmi vyzývajúcimi k vyšetreniu kauzy či s nápismi "Opúštate banánovú republiku".
      Akcia je podľa hnutia Generácia '89 riadne ohlásená na príslušnom miestnom úrade v Jarovciach a žiadosť o spoluprácu obdržalo i krajské riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave. Mihály podotýka, že "snahou aktivistov je prelomenie mediálneho ticha ako i spoločenskej apatie týkajúcej sa tejto kauzy a prinavrátenie protestov naspäť do ulíc slovenských miest a vytvorenie tlaku na zodpovedné osoby či orgány".
      Hnutie plánuje ďalší protest 9. septembra na Námestí SNP, v rámci ktorého sa uskutoční pochod pred sídlo prezidenta a následne pred Národnú radu Slovenskej republiky. Septembrový protest sa uskutoční presne polroka po policajnom zásahu voči demonštrantom, ktorí pred parlamentom protestovali v rámci kauzy Gorila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies