Aktivisti budú fotografovať poslancov, ktorí chcú bojovať proti korupcii

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 14:37 • 2 min
Aktivisti budú fotografovať poslancov, ktorí chcú bojovať proti korupcii

BRATISLAVA - Aktivisti, ktorí sa vlani podieľali na "okupácii" Generálnej prokuratúry SR, plánujú vo štvrtok (23.5.) v čase od 12.00 h do 16.00 h pred parlamentom fotografovať poslancov. Zákonodarcovia tak dostanú možnosť vyjadriť svoj sľub bojovať proti korupcii, a to bez ohľadu na stranícku "príslušnosť či poslušnosť".

slovakia

left justify in out

"Podstatou tejto akcie je umožniť poslancom odfotografovať sa na elektronické tablo stopkorupcii.sk a tým vyslať svojim voličom pozitívny signál o svojom postoji," vysvetlili v liste poslancom organizátori. Niektorí už vraj reagovali na list pozitívne a sú ochotní sa na akcii zúčastniť.

Počas "okupácie" Generálnej prokuratúry SR sa aktivisti snažili poukázať na nečinnosť tejto inštitúcie v závažných kauzách. V prvom rade v kauze Gorila. "Po celý čas protestu, t.j. 226 dní, viala pred budovou Generálnej prokuratúry aj plachta STOP KORUPCII, ktorá bude slúžiť ako pozadie pre vašu fotografiu," adresovali poslancom organizátori.

Voleným zástupcom tiež organizátori pripomínajú, že z hľadiska umiestnenia na spomínané tablo ich nezaujíma minulosť poslancov. "Rozhodujúce je vaše odhodlanie zobrať svoj sľub vážne, napríklad pri hlasovaní v parlamente o zmene financovania politických strán a iných protikorupčných opatreniach," napísali aktivisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies