Aktivisti blokovali cestu protestným pochodom

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:13 • 2 min
Aktivisti blokovali cestu protestným pochodom

Aktivisti blokovali cestu protestným pochodom

slovakia

left justify in out

img

Hlavná prístupová cesta do Bratislavy v lokalite obce Dunajská Lužná dnes ráno, tak ako po iné dni v roku, kolabovala v dopravnej zápche. Premávku skomplikovala aj protestná akcia miestnych aktivistov. Tí protestovali proti zmenám v budovaní rýchlostnej komunikácie R7, ktorá by mala dopravnú situáciu vyriešiť pre všetky okolité obce.
Podľa poslankyne Obecného zastupiteľstva Dunajskej Lužnej Evy Takáčovej, protestný pochod vzišiel zo stanoviska starostov piatich dotknutých obcí - Rovinky, Miloslavova, Hamuliakova, Kalinkova a Mosta pri Bratislave, ku ktorému sa pripojilo aj obecné zastupiteľstvo v Dunajskej Lužnej. „Protestujeme proti rozhodnutiu, na základe ktorého bola zastavená príprava rýchlostnej cesty R7 v ekologickom variante C a bol prikázaný variant A. Očakávame, že minister dopravy pristúpi k dialógu a začne komunikovať aj s dotknutými obcami a ich občanmi, ktorých sa výstavba rýchlostnej cesty bezprostredne týka. Problém je to o to naliehavejší, že v posledných rokoch na tejto prehustenej ceste zahynulo už osem ľudí,“ povedala Takáčová.
Účastníci protestného pochodu prijali petíciu zameranú na zabezpečenie urýchlenej prípravy výstavby rýchlostnej cesty R7 vo variante C adresovanú Národnej rade SR, vlády SR a ministerstvu dopravy, pôšt a telekomunikácií. Podobnú petíciu iniciovali v predchádzajúcom období zástupcovia samospráv obcí na juhu Slovenska, ktorej jedným z organizátorov bol súčasný minister pôdohospodárstva Zsolt Simon.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies