Aktivisti a poslanci vyzvali premiéra, aby nefinancoval aktivity gejov

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:09 • 2 min
Aktivisti a poslanci vyzvali premiéra, aby nefinancoval aktivity gejov

Aktivisti a poslanci vyzvali premiéra, aby nefinancoval aktivity gejov - Politika Aktivisti z Inštitútu Leva XIII. a Fóra života vyzvali vládu SR, aby nepodporovala aktivity homosexuálov, bisexuálov či transrodových ľudí.

slovakia

left justify in out

img

Aktivisti z Inštitútu Leva XIII. a Fóra života vyzvali vládu SR, aby nepodporovala aktivity homosexuálov, bisexuálov či transrodových ľudí. V programovom vyhlásení sa totiž kabinet podľa nich zaviazal chrániť tradičnú rodinu.

Na Úrad vlády SR dnes priniesli výzvu s 10.000 podpismi, premiérovi venovali aj tri štúdie o tejto problematike. Podporiť ich prišli aj poslanci Richard Vašečka a Branislav Škripek (obaja OĽaNO). Za výzvu sa postavila aj eurospolankyňa Anna Záborská (KDH) a poslanec za OĽaNO Štefan Kuffa.

"Je zarážajúce, keď štát nemá peniaze pre sestričky, lekárov, učiteľov a vydáva státisíce eur na podporu rôznych LGBTI lobistov, rodových aktivistov, feministky a podobné aktivity. Len za minulý rok dal štát pol milióna eur rôznym záujmovým skupinám, ktoré si hovoria, že sú neziskové," povedal dnes predseda inštitútu Robert Mátéffy. Ako príklad uviedol bábkové divadlo Na rázcestí, ktoré za minulý rok podľa neho dostalo 30.000 eur. "Divadlo robí homosexuálnu propagandu medzi deťmi. Malé deti nabáda, aby skúšali experimentovať so svojou sexualitou, aby sa dievčatká skúšali hrať na chlapcov a chlapci na dievčatá," upozornil. 

OZ Odyseus zas podľa Mátéffyho dostáva od štátu peniaze na to, aby mohlo rozdávať kondómy v školách a hovoriť deťom, ako si užívať sex. "Sú to nehorázne záležitosti," zhodnotil s tým, že premiér možno nevie, do čoho sa investujú verejné zdroje. Spomenul aj organizáciu, ktorá má za peniaze štátu organizovať homosexuálne diskotéky v gay baroch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona