Aktérov bitky v trolejbuse na slobodu prepustil policajt a nie prokurátorka

NETKY.SK • 14 Január 2015, 14:08 • 2 min
Aktérov bitky v trolejbuse na slobodu prepustil policajt a nie prokurátorka

BRATISLAVA – Troch aktérov bitky v trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove neprepustila na slobodu prokurátorka, ale službukonajúci policajt.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal v utorok 13. januára pokyn na preskúmanie postupu prokurátorky Okresnej prokuratúry Prešov, ako aj pokyn na preskúmanie dôvodu väzby u podozrivých.

 

"Na základe zistenia môžeme konštatovať, že službukonajúca prokurátorka nedala pokyn na prepustenie podozrivých. Bez konzultácie s prokurátorkou ich prepustil sám policajt. Tvrdenia polície, že podozriví boli prepustení na základe pokynu prokurátorky, sú zavádzajúce. Včerajšia informácia policajnej hovorkyne bola nepravdivá a nezodpovedá oficiálnym zápisniciam o zadržaní podozrivých a úradným záznamom prokurátorky," informovala dnes TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Ako ďalej dodala, prokurátorke túto informáciu oznámil policajt až po prepustení zadržaných.

 

Traja útočníci boli opätovne zadržaní ešte v utorok večer. Príslušník polície im vzniesol obvinenie pre trestný čin výtržníctva formou spolupáchateľstva a zároveň všetkých obvinených zadržal podľa paragrafu 86 Trestného poriadku. V súčasnosti sa posudzujú dôvody väzby u obvinených.

 

V trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove upozornil počas jazdy 40-ročný muž troch chlapcov na to, aby sa správali slušne, nehulákali a nevyjadrovali sa vulgárne. Mladíci ho za to napadli, zhodili na zem, udierali a kopali do tváre a celého tela. 

 

 

 

 

Ako v utorok 13. januára informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, trolejbus medzitým došiel na zastávku na Ul. Levočskej, kde útočníci vystúpili von, pričom strhli so sebou aj napadnutého muža a v útokoch pokračovali. 

 

"Ľudia v trolejbuse, ako aj na zastávke vyzývali útočníkov, aby prestali, ale políciu zavolali až neskôr. Privolaní policajti útočníkov okamžite zadržali - mladíci sa k činu priznali. Po vykonaní potrebných procesných úkonov boli traja muži na základe opatrenia službukonajúceho prokurátora prepustení na slobodu. Napadnutý muž bol prevezený do nemocnice na ošetrenie, kde lekári zistili, že utrpel viaceré zranenia. Predpokladaný čas liečenia je predbežne stanovený na sedem dní," uviedla Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona