Aksionov: Majdan vyzýval, aby ľud vzal moc do rúk, na Kryme tak ľud urobil

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 09:56 • 2 min
Aksionov: Majdan vyzýval, aby ľud vzal moc do rúk, na Kryme tak ľud urobil

MOSKVA - Nový proruský krymský premiér Sergej Aksionov obhajoval dnes prevzatie moci na tomto čiernomorskom polostrove. Politici v Kyjeve na Majdane vyzvali ľud, aby vzal moc do svojich rúk. "Ľud ju teda vzal," povedal Aksionov v rozhovore pre ruské provládne noviny Rossijskaja Gazeta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo platilo pre hlavné mesto Kyjev, musí platiť aj pre Krymskú autonómnu republiku, zdôraznil Aksionov. Nová vláda v Kyjeve považuje po zosadení prezidenta Viktora Janukovyča vedenie na Kryme za nelegitímne, uviedla agentúra DPA. Ukrajina zároveň obviňuje Rusko o obsadenia ukrajinského územia.

      

Proruský krymský premiér povedal, že o štatúte Krymu sa rozhodne v referende, ktoré sa má uskutočniť 30. marca. Po referende môže dôjsť k odtrhnutiu polostrova od Ukrajiny, píše DPA.
      

Aksionov sa vyjadril optimisticky v súvislosti s nadchádzajúcou turistickou sezónou, ktorá sa začne v máji. Krym okrem toho dúfa s miliardovou pomocou z Moskvy. "Krym prispeje do rozpočtu. Rýchlo splatíme všetky dlhy," povedal Aksionov. "Budú tu žiť ľudia všetkých národností a budú sa radovať," dodal proruský krymský premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies