Aksenov: Ideológia ukrajinského nacizmu musí byť uznaná ako kriminálna

NETKY.SK • 2 Január 2018, 17:44 • 2 min
Aksenov: Ideológia ukrajinského nacizmu musí byť uznaná ako kriminálna

SIMFEROPOL - Hlava Krymu Sergej Aksenov považuje za potrebné usilovať sa o medzinárodné uznanie kriminálnej povahy ideológie ukrajinského nacizmu. Podľa neho, dôvodov je "viac ako dosť". Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

O tom Aksenov vo svojom komentári na udalosti, ktoré sa uskutočnili v pondelok na Ukrajine - pochody radikálov s horiacimi fakľami na počesť narodenín Stepana Bandera.

 

"Čím viac sa zverejňujú písomne dôkazy o banderovských zločinoch, tým viac sa zlostia ukrajinskí nacisti a Kyjevský režim vyvíja väčšie úsilie pre zachovanie pamäti popravcu a vraha, vinného z genocídy stoviek tisíc obyčajných ľudí. Myslím, že je nutné požadovať uznanie ideológie ukrajinského nacizmu, kriminálnym na medzinárodnej úrovni," uviedla slová Aksenova jeho tlačová kancelária.

 

Okrem toho, valné zhromaždenie OSN v posledných rokoch, pravidelne prijíma uznesenia o boji proti hrdinstvu nacizmu. "Toto uznesenie podporuje viacero členských štátov OSN. Proti hlasujú len Ukrajina a USA," upresnil Aksenov.

 

"Poznamenám, že väčšina účastníkov nacistických pochodov ukrývajú tváre náhubkami. Oni si veľmi dobre uvedomujú, že väčšina obyvateľov Ukrajiny ich nenávidí. Čo znamená, že tieto zločinecké dejstvá, nebudú trvať dlho a čoskoro sa budú musieť zodpovedať za svoje činy," povedala hlava Krymu.

 

Poznámka: Vodca a ideológ ukrajinského nacionalistického hnutia 20. storočia Stepan Bandera úzko spolupracoval počas vojny s nacistickým Nemeckom. V rokoch 1941-1959 on stál na čele organizácie ukrajinských nacionalistov OUN (zakázaná v Rusku), na svedomí ktorých je veľa trestných činov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies