Akrobatické lyžovanie: Kanaďan Bilodeau obhájil zlato v zjazde

NETKY.SK • 11 Február 2014, 09:18 • 2 min
Akrobatické lyžovanie: Kanaďan Bilodeau obhájil zlato v zjazde

ROZA CHUTOR - Kanadský reprezentant v akrobatickom lyžovaní Alexandre Bilodeau získal na ZOH v Soči zlatú medailu v zjazde a obhájil prvenstvo spred štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

V pondelňajšom finále v Extrémnom parku Roza Chutor vyhral preteky terénnych nerovností pred krajanom Mikaelom Kingsburym a domácim Rusom Alexandrom Smyšľajevom. "Je to perfektný pocit, ale boli tu ešte dvaja Kanaďania, ktorí skončili za mnou. Tlačili ma do tréningov a to je dôvod prečo som dnes zvíťazil. Som nesmierne šťastný, že som svoje posledné ZOH ukončil práve takýmto spôsobom," citovala agentúra Reuters obhajcu olympijského zlata.


Bilodeau postúpil do finálovej šestky z tretieho miesta. V záverečnej jazde predviedol bezchybnú a rýchlu jazdu, s náročnými prvkami pri skokoch. Od rozhodcov si za prezentovanú suverenitu vyslúžil najvyššiu známku v rámci celej súťaže - 26,31 bodu. Pre 26-ročného akrobatického lyžiara je to druhá medaila zo ZOH a druhá zlatého lesku. Kanadskú radosť zdvojnásobil pri svojom debute Kingsbury, ktorý si vybojoval striebro. Kanaďania tak napodobnili sestry Justine a Chloé Dufourové-Lapointeové, ktoré v sobotu dominovali v rovnakej disciplíne medzi ženami. Rus Smyšľajev sa pri svojej tretej účasti na zimných olympiádach (Turín 2006 a Vancouver 2010) dočkal bronzového kovu.


výsledky - finále:
1. Alexandre Bilodeau 26,31 b, 2. Mikael Kingsbury (obaja Kan.) 24,71, 3. Alexandr Smyšľajev (Rus.) 24,34, 4. Marc-Antoine Gagnon (Kan.) 23,35, 5. Dmitrij Reiherd (Kaz.) 22,80, 6. Patrick Deneen (USA) 22,16



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona