Ako znášajú koronavírus a karanténu naši politici?

NETKY.SK • 21 December 2020, 08:36 • 2 min
Ako znášajú koronavírus a karanténu naši politici?

BRATISLAVA - Ako sme informovali, viacerí členovia vládneho kabinetu, premiér i prezidentka sú v karanténe. Niektorí z nich sú pozitívny. Ako to prežívajú?

slovakia

left justify in out

Minister obrany Jaroslav Naď je jedným z tých, ktorý mal pozitívny test. Čo o tom povedal? 


„Som rád, že napriek tomu, že priebeh vôbec nemám ľahký, s vysokými teplotami a bolesťou celého človeka, zatiaľ zvládam tento boj sám doma bez pomoci zdravotníkov. Majú toho naozaj dosť,“ uviedol minister na sociálnej sieti.

 

Čítajte tiež: 

Čo Jaroslava Naďa šokovalo na Zuzane Čaputovej?

 

Minister financií

 

Minister financií Eduard Heger  išiel do preventívnej karantény aj napriek negatívnemu testu. Včera sa prihovoril prostredníctvom sociálnych sietí a zdá sa, že je naozaj negatívny. 


 „Dnes sme zapálili aj štvrtú, poslednú sviečku na adventnom venci. Príprava na Vianoce bola tento rok iná ako pominulé roky. 
To však neznamená, že vianočné sviatky nemôžu byť pokojné a srdečné. Láska a zdravie vašich najbližších sú tie najkrajšie dary. Síce obmedzíme návštevy, ale ochránime životy. 
Svet nekončí a žiadna pandémia nám nemôže vziať pocit, že sme tu jeden pre druhého.

Verím, že si to všetko raz vynahradíme s našimi blízkymi a priateľmi. Možno si to budeme aj o čosi viac vážiť.  “ 

 

 

img

 


Veronika Remišová 

 

Ministerka pre investície a regionálny rozvoj, bola taktiež pozitívne testovaná. Rovnako ako u ministra obrany to u nej na bezpríznakvý priebe nevyzerá. 

 

„Bolí ma hlava, pľúca a kašlem. Doma nemôžem robiť nič, aby som nenakazila manžela a deti, som zavretá stále v jednej izbe, len z diaľky počujem štebotanie detí a cez zavreté dvere sledujem, čo práve robia. To je na celej situácii najhoršie,“ uviedla.

 

Dodala, že už mala aj lepšie dni v živote, ale hlavne sa bojí o to, aby nenakazila svojich najbližších. Vianoce, ktoré podľa jej slov plánovala stráviť aj s mamou, ktorá žije sama, tak bude musieť stráviť v izolácii od svojich najbližších. 

 

 

img

 

 

Prezidentka

 

Hlava štátu Zuzana Čaputová, je v preventívnej karanténe, kvôli tomu, že sa pred zverejnením výsledkov na Covid19, stretla s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Podľa slov jeho hovorcu sa cíti dobre. Včera dokonca predstavila svoj prvý podcast. 

 

Viac sa dozviete tu: Zjednotená krajina - nový podcast našej prezidentky!

 

Premiér

 

Predseda vlády Igor Matovič je podľa všetkého bez príznakov, ľuďom sa pravidelne prihovára prostredníctvom svojho Facebooku. 

 

Ako uviedol na sociálnej sieti Facebook, kľudne ostane za blázna, ktorý namiesto ekonomiky bude v prvom rade chrániť verejné zdravie občanov a tých najzraniteľnejších.

 

„Keď som na jar tvrdošijne tvrdil, že ak budeme chrániť zdravie a životy, ochránime rovnako aj ekonomiku, bol som za blázna. Elity zbožňovali názory, že ekonomiku vraždím ... až oficiálne dáta eurostatu potvrdili, že som pravdu mal,“ napísal v úvode statusu premiér. Ako dodal, po zverejnení týchto výsledkov sa už elity radšej odmlčali “ uviedol včera.

 

Viac sa dozviete tu: Premiér Matovič pozýva ľudí, aby sa k nemu pridali do "klubu bláznov". Na ktorú stranu sa postavíte vy?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona