Ako zareagoval Andrej Doležal, druhý minister zo Sme rodina v aktuálnej vláde, na demisiu kolegu Krajniaka?

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 19:56 • 2 min
Ako zareagoval Andrej Doležal, druhý minister zo Sme rodina v aktuálnej vláde, na demisiu kolegu Krajniaka?

BRATISLAVA - Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina) odmietol komentovať dnešné odstúpeniu svojho kolegu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina). Vyjadril sa však jeho poradca pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf.

slovakia

left justify in out

Bez komentára 

Ako uviedol, "minister Doležal sa k politickým otázkam nikdy nevyjadruje". Aj preto odmietol komentovať vládnu krízu či najnovšie požiadavky politických strán Sloboda a Solidarita a Za ľudí, aby v záujme záchrany vládnej koalície odstúpil premiér Igor Matovič.

 

img


Šéf rezortu dopravy po poslednom rokovaní vlády pripustil, že atmosféra počas rokovaní kabinetu nebola najlepšia a že vládna kríza brzdí prijímanie zákonov, ktoré majú vplyv na štátny rozpočet. Na piatkovom rokovaní kabinetu po výzve premiéra musel aj on stiahnuť návrh zákona, ktorého cieľom je pomôcť sektoru cestnej dopravy v tomto roku 100 miliónmi eur.

 

Viac sa dočítate: Vládna kríza sa odzrkadľuje aj v oblasti prijímania zákonov, ktoré majú uľahčiť život v pandémii

 

Minister Doležal priznal, že sumu má odsúhlasiť ešte Koaličná rada. O pomoci subjektom pôsobiacim v cestnej nákladnej doprave, autobusovej doprave, ale aj taxislužbám či autoškolám by mala rokovať vláda v stredu.

 

img


Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár informoval, že o demisii ministra Krajniaka informovali aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Ako podotkol Kollár, "cirkus v koalícii pokračuje. 

 

Celá tlačová konferencia o demisii Krajniaka: AKTUALIZÁCIA: Krajniak končí na poste ministra! O svojej demisii už informoval aj prezidentský palác



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies