Ako vnímal zápasy bez divákov brankár Bostonu Jaro Halák?

NETKY.SK • 8 September 2020, 16:49 • 2 min
Ako vnímal zápasy bez divákov brankár Bostonu Jaro Halák?

Pandémia ochorenia COVID-19 neúprosne zasiahla aj do diania v NHL. Najprestížnejšia hokejová klubová súťaž na svete bola od marca do augusta prerušená a po letnom reštarte vrcholí v play-off bez fanúšikov, čo bola veľká zmena aj pre brankára Bostonu Bruins Jaroslava Haláka.

slovakia

left justify in out

Diváci jednoducho cýbali  

Boston, ako líder celej súťaže pred "koronapauzou" išiel ako nezastaviteľný stroj. Bohvie kam by sa až ambiciózny a veľmi skúsený tím okolo kapitána Zdena Cháru dostal, keby sezóna pokračovala plynule bez prerušenia. Situácia si však vyžiadala razantné riešenie a Bruins prestávka rozhodne nepomohla. So súťažou sa rozlúčili v semifinále Východnej konferencie po prehre s Tampou Bay Lightning 1:4 na zápasy.

 

img


"Najčudnejšie zrejme bolo, keď sme išli na rozkorčuľovanie a na tribúnach či pri plexiskle za hracou plochou neboli žiadni ľudia. Chvíľu mi trvalo, kým mi došlo, že to tak bude aj v ďalších zápasoch," uviedol Halák počas videokonferencie pre zámorské médiá.

 

"Samozrejme, počas zápasov nám chýbala energia od fanúšikov, ktorí dokážu naše mužstvo potiahnuť a dodať mu potrebnú silu." Boston Bruins hráva totiž svoje domáce zápasy v hale TD Garden o kapacite takmer 20 000 miest. Boston patrí navyše k tým športovejším mestám v USA. Bejzbal či basketbalová NBA sú v meste tiež veľmi populárne. Nie je preto nič nezvyčajne na tom, že diváci sú na tribúnach už na predzápasovej rozvičke.

 

img

 

Dohovárali sa počas hry 

"Na druhej strane som sa v tom tichu mohol dohovárať s obrancami aj útočníkmi a všetci sme sa navzájom počuli. To bol najväčší rozdiel oproti minulosti a klasickým zápasom s divákmi na tribúnach. Verím, že v budúcej sezóne sa znova dostaneme do normálu a ľudia sa na hokejové štadióny budú môcť vrátiť," pokračovala jedna v bráne Bruins počas tohtoročného playoff.

 

Jednotkou pre playoff
Halák sa po nečakanom odchode Tuukku Raska z torontskej "bubliny" za rodinou stal z večera na ráno brankárskou jednotkou Bostonu. Odchytal deväť zápasov, z toho boli štyri víťazné s úspešnosťou zákrokov 90,2 % a priemerom 2,76 inkasovaného gólu.

 

img

 

Proti Tampe to nevyšlo 

Priemery mu pokazil najmä tretí duel série s Tampou Bay, v ktorom jeho tím dostal výprask 1:7. "Hokej je hra chýb a my sme ich urobili viac ako súper. Niekedy sme nedotiahli návrat do zápasu, či dobrý priebeh do víťazného konca. Chýbalo nám aj šťastie. Verím, že ešte príde v budúcnosti možnosť, ako ho dostať späť na svoju stranu," skonštatoval Halák aj na facebookovom profile Bostonu Bruins.

 

 

Celé sa to posunulo 
Aktuálne 35-ročný skúsený gólman má už niekoľko dní po sezóne a myslí najmä na oddych. "Mali sme v poslednom čase veľmi veľa hokeja. Telo potrebuje oddych pred prípravou na novú sezónu. V tejto časti sezónu sa väčšinou zvykneme vracať do prípravy, teraz je to celé posunuté a potrebujeme relax," dodal Halák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona