Ako veľvyslankyňa som mala prezývku "generál"

NETKY.SK • 18 Október 2010, 07:50 • 2 min
Ako veľvyslankyňa som mala prezývku "generál"

Ako veľvyslankyňa som mala prezývku "generál"

slovakia

left justify in out

img

Bitka s kriminálnikmi sa nikdy nedá vyhrať úplne, ale priestor, v ktorom sa dnes rôzni zlodeji v Bratislave pohybujú, sa dá obmedziť na minimum. "Keď som bola veľvyslankyňa, mala som prezývku 'generál'," reagovala na otázku TASR, či si trúfa razantným spôsobom eliminovať možnosti pre korupciu na magistráte kandidátka na post primátora Bratislavy Magda Vášáryová (SDKÚ-DS).
Pred voličov prichádza s tým, že je kandidátka pravicových strán SDKÚ-DS-KDH-SaS-Most-Híd-OKS, napriek tomu nemá problém kriticky sa obracať na súčasného primátora Andreja Ďurkovského (KDH), ak má pocit, že niečo nie je v poriadku. "Prečo by som sa nepostavila? Každý, kto sa prejde Euroveou, musí uznať, že to je nové centrum mesta, a to je zásluha tohto zastupiteľstva a tohto primátora, pána Ďurkovského. Ale to, čo sa stalo na poslednej schôdzi mestského zastupiteľstva, že sa dvakrát hlasovalo o tom istom texte, to nemôžem prijať. Zvolala som tlačovú konferenciu a postavila som sa proti tomu systémom 'padni komu padni'," pripomenula hlasovanie, ktorým zastupiteľstvo zrušilo svoje vlastné uznesenie. Tým 30. septembra pôvodne odporučilo primátorovi zakázať predaj 8,43 percenta základného imania Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Vášáryová preto listom vyzvala Ďurkovského, aby možnosti predaja zabránil.
Kandidátka na post primátora za SDKÚ-DS dodala, že sa snaží byť v tom, čo robí, transparentná. "Na všetkých väčších materiáloch, ktoré vydávam, máte fotografiu a za mnou stoja tí politickí lídri, ktorí mi sľúbili svoju podporu. Tváriť sa, že som nezávislý a mám silnú zátvorku za menom, nehnevajte sa, to je úsmevná nezávislosť," povedala. Nechcela však spresniť, či tým myslí svojho protikandidáta Milana Ftáčnika, ktorý kandiduje ako nezávislý, má však podporu Smeru-SD.
V priebehu kampane chce Vášáryová postupne predstaviť aj osobnosti, ktoré plánuje v prípade víťazstva vo voľbách na radnici angažovať. "Mala som tlačovú konferenciu s pánom inžinierom Petrom Gerom. Dnes už voliči v Bratislave vedia, že ak ja vyhrám voľby a stanem sa primátorkou mesta na štyri roky, po mojom boku ako hlavný urbanista s posilnenými právomocami bude stáť pán Gero," dodala. "Voliči nekupujú mačku vo vreci. Že síce zvolia pána X.Y., ale vôbec nevedia, kto do toho magistrátu pôjde," poznamenala.
Vášáryová má zatiaľ v meste oveľa menej billboardov, ako Milan Ftáčnik. "Však aj Smer-SD je podstatne bohatšia strana," podotkla.
Dodala, že v prípade zvolenia má šancu aj na dobrú spoluprácu s mestským zastupiteľstvom, v ktorom má tradične prevahu pravica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies