Ako to vyzerá so Slovanom Bratislava pred začiatkom novej sezóny?

NETKY.SK • 8 Júl 2019, 14:20 • 2 min
Ako to vyzerá so Slovanom Bratislava pred začiatkom novej sezóny?

BRATISLAVA -Najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava má aj do novej sezóny 2019/2020 tie najvyššie ciele. Deväťnásobný majster SR v ére samostatnosti v minulej sezóne oslávil storočnicu ziskom titulu a na novom Tehelnom poli teraz zažije Ligu majstrov. Práve úspešné účinkovanie v pohárovej Európe či zisk double sú ambicióznymi cieľmi "belasých".

slovakia

left justify in out

"Chceme v novej sezóne nadviazať na tú minulú, ktorú považujeme za jednu z našich najúspešnejších. Darilo sa juniorom, 19-ke, 15-ke, získali sme majstrovské tituly, rovnako ako naše ženy či žiačky. Hlavným cieľom je obhajoba majstrovského titulu. Verím, že tento rok sa nám podarí aj Slovenský pohár po tom minuloročnom sklamaní," vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

 

img

 

Káder prvého tímu zostal počas leta pokope, tak ako aj pred rokom. Doplnil sa o dvoch kvalitných hráčov (Myenty Abena, Erik Daniel), pričom z kádra odišlo iba minimum. "Belasí" do novej sezóny vstúpia v stredu domácim úvodným zápasom 1. predkola Ligy majstrov proti šampiónovi Čiernej Hory Sutjeske Nikšič. Odvetu odohrajú o týždeň u súpera. O hráčov majstra bol záujem, prioritou bolo ich udržanie, čo sa podarilo.

 

 

Skloňovali sa najmä mená Andraž Šporar či Dominik Greif. "Som rád, že sme udržali Dominika Greifa, ktorý práve dnes podpísal 4-ročnú zmluvu. To je dobrá správa. Čo sa týka Andraža, v momentálnej situácii si neviem predstaviť ponuku na neho, ktorá by nás dokázala presvedčiť," doplnil viceprezident klubu.

 

 

Tréner Martin Ševela s prípravou vyjadril veľkú spokojnosť. Mužstvo odohralo šesť prípravných zápasov, v nich 5-krát zvíťazilo a raz remizovalo. "Šesťtýždňovú prípravu hodnotím pozitívne. Mali sme vytvorené skvelé podmienky, najmä na sústredení v Šamoríne, vrcholom bol víťazný zápas so Slaviou Praha. Naplnili sme plány, vyhýbali sa nám väčšie zranenia. Minulá sezóna bola úspešná, ale už je naozaj minulosťou a my sa musíme pozerať dopredu."

 

img

 

Slovan na dnešnej tlačovej konferencii tiež predstavil nové dresy pre novú sezónu, resp. viacero nových projektov ako otvorenie Siene slávy Slovana, nadviazanie spolupráce s klubmi s rovnakým názvom "Slovan pre Slovan", otvorenie nového fanshopu, vytvorenie nového filmového dokumentu o histórii ŠK Slovan či práci na asi 600-stranovej knižnej publikácii o histórii klubu.

 

 

Káder ŠK Slovan Bratislava na sezónu 2018/2019:

Brankári: Dominik Greif, Matúš Ružinský, Michal Šulla, Martin Trnovský

 

Obrancovia: Mitch Apau, Myenty Abena, Kenan Bajrič, Vasil Božikov, Samuel Kozlovský, Jurij Medveděv, Arťom Suchockij, Richard Guzmics, Vernon De Marco

 

Stredopoliari: Aleksandar Čavrič, Dejan Dražič, Dávid Holman, Joeri de Kamps, Moha, Villar Nono, Ibrahim Rabiu, Erik Daniel, Denis Potoma, Marin Ljubičič

 

Útočníci: Boris Cmiljanič, Rafael Ratao, David Strelec, Andraž Šporar

 

Príchody: Abena, Daniel, de Marco, Kozlovský

Odchody: Stefan Stangl (vypršanie zmluvy)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona