Ako to bude s očkovaním a testovaním počas sviatkov?

NETKY.SK • 23 December 2021, 13:16 • 2 min
Ako to bude s očkovaním a testovaním počas sviatkov?

BRATISLAVA - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bude zabezpečené aj počas sviatočného a medzisviatočného obdobia. Vybrané vakcinačné centrá budú realizovať vakcináciu registrovaných i neregistrovaných záujemcov. Zabezpečené je aj testovanie antigénovými a PCR testami.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva vydalo pokyn pre subjekty hospodárskej mobilizácie (zdravotnícke zariadenia), aby zabezpečili očkovanie a testovanie aj počas sviatočného obdobia. V rámci kapacitných možností zabezpečia plynulosť procesu očkovania aj vyššie územné celky.

 

img

 

Pri očkovaní formou registrácie informujú osobu o mieste a čase očkovania vopred (SMS, e-mail od NCZI). Vybrané vakcinačné centrá naďalej očkujú aj bez registrácie. Zverejnené sú na stránke ministerstva zdravotníctva.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko predá tisíce vakcín a kúpi liek proti ochoreniu COVID-19

 

Očkovať budú aj formou výjazdovej služby. V očkovaní pokračujú v ambulanciách lekárov, ktorí túto možnosť ponúkajú.

 

Testovanie

 

Antigénové testovanie za manipulačný poplatok 5 eur bude zabezpečené aj počas väčšiny nasledujúcich dní. Odberné miesta nebudú v prevádzke iba 24. decembra a 31. decembra 2021. Zoznam odberných miest je zverejnený na stránke ministerstva zdravotníctva.

 

img

 

Testovanie formou PCR pri indikácii funguje na základe registrácie cez stránku korona.gov.sk. Žiadateľovi  následne pridelia miesto a termín vykonania testu, o čom ho informujú formou SMS. Testovanie realizované na komerčnej báze, súkromnými subjektami, je v ich réžii. Informácie o prevádzkových časoch zverejňujú na svojich webových stránkach.

 

TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

 

Možno vás zaujme: Izrael začne podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies