Ako to bolo v skutočnosti v prípade policajta Adama?!

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 12:52 • 2 min
Ako to bolo v skutočnosti v prípade policajta Adama?!

BRATISLAVA - V posledných dňoch otriasla na Slovensku správa o policajtovi z obvodného oddelenia policajného zboru na Sasinkovej ulici v bratislavskom Starom Meste.

slovakia

left justify in out

Mladý policajt Adam († 26) zomrel po prevoze do nemocnice so strelným poranením hlavy v oblasti spánku. K tragédii prišlo v stredu krátko pred siemou večer. Podľa jedného so spolupracovníkov sa mal Adam hrať s novou pištoľou Glock, ktorú dostal len nedávno.

 

„V kancelárii bol ešte s jedným kolegom. Obdivoval novú zbraň, mával s ňou pri hlave a priložil si ju k spánku. Potom povedal niečo v zmysle, že: to musí byť aký pocit,“ opísal pre Nový Čas jeden z Adamových kolegov, ktorý si neželal byť menovaný. Odrazu sa miestnosťou ozval výstrel a podpráporčík zostal ležať v kaluži krvi. „Bol to čistý priestrel hlavy, guľka preletela okolo jeho parťáka, ktorý stál pri okne a zostala v stene alebo parapete,“ opisuje druhý policajt, ktorý Adama dobre poznal. Myslí si, že jeho posledné slová mali súvisieť s tým, že chcel zistiť, aké je to strieľať z novej zbrane.

 

Mladého podpráporčíka Adama previezli okamžite do nemocnice, kde svoj boj o život prehral. Vyšetrovanie tragédie má v rukách inšpekcia. „Je začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zabitia, okolnosti už prešetruje inšpekcia ministerstva vnútra,“ uviedla hovorkyňa rezortu Andrea Dobiášová.

 

Za Adamom smútia rodina, kolegovia, ale aj jeho priateľka Petra, ktorá taktiež pracovala v policajnom zbore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona