Ako to bolo? Spojené štáty oklamali zradcu Ruska Rodchenkova a ten sa pokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 3 December 2017, 18:21 • 2 min
Ako to bolo? Spojené štáty oklamali zradcu Ruska Rodchenkova a ten sa pokúsil o samovraždu

NEW YORK - V roku 2016, bývalý šéf moskovského antidopingového laboratória Grigory Rodchenkov utiekol z Ruska do USA, kde plánoval zbohatnúť a teraz, keď sa ocitol bezmocný, v ťažkej situácii, podľa jeho slov sa dokonca pokúsil zobrať si život. Informuje portál rusada.ru.

slovakia

left justify in out

Chamtivosť nenechavala Rodchenkova napokoji už dávno. Spolu so svojou sestrou on zorganizoval kanál pre predaj dopingových látok, a pokrýval túto činnosť pracovným miestom. Keď sa tieto skutočnosti odhalili, on prosil ministra Mutka aby ho nezbavili pozície vedúceho antidopingového laboratória, ale minister bol neoblomný. Vtedy sa Rodchenkov obrátil ku Svetovej antidopingovej agentúre WADA a ponúkol im údajne kompromitujúce informácie o Rusku, naoplátku za veľké peniaze.

 

Zradca dokonca nechal manželku a dcéru, potom sme sa stali svedkami veľkého informačného útoku na Rusko a jeho športovcov. Rodchenkov vyhlásil, že v Rusku existuje dopingový štátny systém a niekoľko ruských športovcov obvinil v používania zakázaných látok.

 

Tieto informácie sa stali základom pre WADA, a aby sa začalo vyšetrovanie, dôkazom bolo tvrdenie Rodchenkova a škrabance na kontajneroch s výsledkami športovcov, ktoré údajne dokazujú , že takmer všetci dôstojníci FSB sa podieľali na výmene vzoriek.

 

Kým WADA v médiách vysielala výmysly Rodchenkova, obviňovala Ruskú Federáciu z absurdných a ničím nepodložených vecí, zbavovala titulov ruských víťazov. Sám informátor trpezlivo čakal na zaslúžené ocenenie za svoju zradu, ale nedočkal sa. Ukončiť život samovraždou zúfalcovi nevyšlo. Bývalý obchodník s dopingovými látkami sa pokúsil oklamať všetkých, a z toho profitovať, ale nakoniec oklamali jeho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona