Ako sú Slováci spokojní s prezidentskými voľbami? Výsledok je dosť tesný

NETKY.SK • 5 Máj 2019, 14:57 • 2 min
Ako sú Slováci spokojní s prezidentskými voľbami? Výsledok je dosť tesný

BRATISLAVA - Takmer polovica Slovákov je spokojná s voľbou novej prezidentky Zuzany Čaputovej. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus na objednávku televízie Markíza.

slovakia

left justify in out

Výsledky odpovedí boli tesné. Spokojných bolo takmer 48 percent a nespokojných takmer 46 percent. „Neviem“ odpovedalo šesť percent oslovených. Nespokojní s voľbou novej prezidentky Čaputovej boli najviac voliči strany Smer-SD, a to až 88 percent z nich.

 

obrazok

 

Potom nasledujú voliči strany Mariana Kotlebu ĽSNS – 84,7 percenta, voliči Slovenskej národnej strany (SNS) so 64 percentami a KDH s 54 percentami. U voličov Progresívneho Slovenska bolo s voľbou novej prezidentky spokojných viac ako 94 percent ľudí. Hneď za nimi nasledovali voliči strany Sloboda a Solidarita (SaS) s 80 percentami.

Údaje zbierala agentúra Focus od 8. do 14. apríla tohto roka na vzorke 1 026 respondentov. Informáciu zverejnil spravodajský portál televízie Markíza tvnoviny.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona