Ako sú na tom Trnava a Dunajská Streda v doterajšom priebehu Európskej ligy?

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 11:42 • 2 min
Ako sú na tom Trnava a Dunajská Streda v doterajšom priebehu Európskej ligy?

BRATISLAVA - Tento týždeň bolo na programe 2. predkolo Európskej ligy aj s tromi slovenskými zástupcami. K Trnave a Dunajskej Strede sa po vypadnutí z Ligy majstrov pridal aj Slovan. MFK Ružomberok bohužiaľ neprešiel cez prvé kolo, kde mu stopku vystavil silný súper v podobe viacnásobného bulharského majstra Levski Sofia.

slovakia

left justify in out

V Plovdive nastúpili vo včerajších hodinách futbalisti Spartak Trnava proti domácemu Lokomotiv Plovdiv. Trnava bola na začiatku nebezpečnejšia, no nedokázala premeniť aj jednu zo svojich šancí.  Po vyše polhodine hry technicky vystrelil Iliev, aj tentoraz zakročil Rusov, ktorý však už po rovnakom mikrosúboji inkasoval v 39. minúte. Hlavný rozhodca Christofi odpískal po kontakte Menicha s Cvetanovom jedenástku a Iliev z penalty otvoril skóre.

 

img

 

Po zmene strán boli aktívnejší domáci, ktorí chceli nadviazať na otvárací zásah. To sa im podarilo po dravom prieniku Karagarena, ktorého zastavil nedovolene Oršula. Rozhodca ukázal na biely bod a Iliev aj druhú ponúknutú možnosť suverénne premenil. Trnavčania si v závere vypracovali sériu rohových kopov, ale nevyťažili z nich ani jeden gól. Stav 0:2 sa bude otáčať ťažko, avšak Trnava bude hrať odvetu na domácom štadióne. Zápas je na programe o týždeň 1. augusta.

 

 

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: "Nezaslúžili sme si prehrať 0:2. Vypracovali sme si viac než dosť šancí na vsietenie aspoň jedného gólu. Inkasovali sme z dvoch jedenástok, ale nechcem diskutovať o verdiktoch arbitra, ja nie som rozhodca. Máme mladých hráčov, takže aj napriek nahustenému programu sme boli ideálne nachystaní. Ešte nie je koniec, v odvete sa pokúsime o lepší výkon."

 

img

 

Dunajská Streda nastúpila na domácom ihrisku proti gréckemu Atromitosu. Domáci sa od úvodu pustili do svojho súpera a grécke mužstvo sprvu do ničoho nepustili. No podobne ako Spartaku, ani DAC 1904 sa nepodarilo využiť žiadnu šancu. Do vedenia išli naopak hostia. V 20. minúte Umbides na dvakrát prekonal obranu a lopta skončila v sieti domácich. Na stav zareagoval tréner Hyballa striedaním, namiesto Ronana poslal do hry K. Vidu, ktorý neskôr aj vyrovnal strelou do ľavého horného rohu. O minútu neskôr však center Umbidesa poslal pod brvno Manoussos. Stav stretnutia sa už nezmenil. Dunajskú Stredu čaká takisto ťažká úloha, keď bude musieť na horúcej gréckej pôde skórovať. 

 

 

Peter Hyballa, tréner DAC: "Nebol to z našej strany dobrý tímový výkon. Inksovať doma dva góly je zlé, boli to hlúpe chyby. Na takejto úrovni ich súper trestá. Prehru musíme akceptovať, ale pred odvetou nemáme sklonené hlavy. Ani do Krakove sme nešli v dobrej pozícii a podarilo sa nám postúpiť."

 

img

 

1. zápasy 2. predkola EL 2019/2020:

 

Lokomotiv Plovdiv - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 39. a 61. Iliev (oba z 11 m). Rozhodovali: Christofi - Georgiou, Kalogirou (všetci Cyp.), ŽK: Eze, Malembana - Mesík, Oršula, Záhumenský

Plovdiv: Lukov - Petrovič, Eze, Tomaševič - Karagaren (77. Malembana), Umarbajev (90.+5 Bahtič), Vitanov, Cvetanov - D. Iliev - Ožbolt (79. G. Iliev), Aralica

Trnava: Rusov - Menich, Mesík, Záhumenský - Oršula, Halilovič, Tešija, Lovat - Dangubič (69. Kelemen) - Tavares (80. Turňa), Van Kessel (56. Jakúbek).

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Atromitos 1:2 (1:2)

Góly: 35. K. Vida - 20. Umbides, 43. Manoussos. Rozhodovali: Dankert – Häcker, Seidel (všetci Nem.), ŽK: Čmelík (DAC), 9980 divákov

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (73. Blackman) – Ronan (30. K. Vida), M. Vida – Čmelík (60. Veselovský), Kalmár, Divkovič – Ramirez

Atromitos: Megyeri – Kivrakidis (39. Natsos), Risvanis, Goutas, Katrans – Madron, Charisis – Manoussos, Umbides, Nsikulu (61. Farley) - Vellios (74. Khila).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona