Ako sme na tom so zásobami plynu, ropy či jadrového paliva?

NETKY.SK • 24 Február 2022, 06:00 • 2 min
Ako sme na tom so zásobami plynu, ropy či jadrového paliva?

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva má podľa ministra Richarda Sulíka (SaS) pripravený scenár pre prípad prerušenia dodávok surovín z Ruskej federácie, no aktuálne podľa neho žiadne výpadky nehrozia.

slovakia

left justify in out

Slovensko má v súčasnosti dostatočné zásoby plynu, ropy aj jadrového paliva. Povedal to v stredu po rokovaní vlády minister hospodárstva Richard Sulík v súvislosti s vyostrením konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou a možným obmedzením dodávok energetických surovín.

 

img

 

„Vo všeobecnosti môžem povedať, že plynu je v zásobníkoch dosť,“ povedal Sulík. Dodal, že ide o stav k 23. februáru, keď sú zásobníky na konci zimy pomerne vyprázdnené. K stabilnému zásobovaniu prispelo aj priaznivé počasie. Rezort hospodárstva už podľa ministra zvažuje riešenia na nadchádzajúce obdobie, keď by sa mali zásobníky začať pripravovať na ďalšie vykurovacie obdobie.

 

Prečítajte si tiež: Čo bude s plynovodom Nord Stream 2? Rusko reaguje na rozhodnutie Nemecka

 

Pokiaľ by došlo k prerušeniu dodávok ropy, Slovensko má zásoby na 90 dní a podľa Sulíka je možné dopraviť na Slovensku ropu aj cez južný ropovod Adria. Rovnako majú Slovenské elektrárne v súčasnosti dostatok jadrového paliva pre atómové elektrárne a podnikajú kroky, aby sa zásoby paliva ešte zvýšili.

 

img

 

Možno vás zaujme: Slovensko nadviaže užšiu spoluprácu so Saudskou Arábiou




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies