Ako si zabezpečiť šťastné manželstvo aj po rokoch? Tu je niekoľko rád

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 13:38 • 2 min
Ako si zabezpečiť šťastné manželstvo aj po rokoch? Tu je niekoľko rád

Len niekoľko drobností stačí na to, aby sa ľudia dokázali milovať aj po rokoch.

slovakia

left justify in out

Rozvodovosť v posledných rokoch rapídne stúpa. Môže za to životné tempo, ale aj technológie, ktoré zahltili svet. Tieto faktory majú za následok, že dlhoročné vzťahy postupne chladnú, až sa dostanú do bodu, kedy si dvaja ľudia, ktorí sa kedysi milovali, uvedomia, že všetko je preč. Potom je len na nich, či sa rozhodnú pokračovať jeden pri druhom bez štipky citu alebo sa jednoducho rozvedú. Ani jeden z týchto scenárov nie je ideálny. Najlepšie by bolo, keby sme sa do tejto fázy ľahostajnosti vôbec nedostali. Ale ako na vzťahu pracovať?

 

V skutočnosti je to úplne jednoduché, no je veľmi dôležité, aby nešlo o jednorazovú aktivitu, ale o pravidelné dennodenné snaženie. Na vzťahoch treba skrátka neustále pracovať, či už si to pripustiť chceme, či nie.

 

Psychologička Belinda Williamsová tvrdí, že na udržanie lásky partnerov sú dôležité tzv. „mikro okamihy“. To znamená, drobné radosti a prejavy náklonnosti každý deň. Nevyžadujú si žiadnu veľkú časovú investíciu. Stačí, ak sa partneri pri zaspávaní držia za ruku alebo sa pritúlia, ak sa pobozkajú po návrate z práce, ak si poďakujú aj za drobnú pomoc, či napríklad pri pozeraní filmu sedia blízko seba. Veľký význam majú aj drobné pozornosti ako napríklad obľúbená čokoláda, ktorou partner sem-tam obdaruje partnerku len tak.

 

Vo vzťahoch by sme sa podľa Williamsovej nemali orientovať len na veľké gestá, ktorých realizácia je náročná. Tu sa totiž stráca intimita, kontakt a pozornosť medzi partnermi. Láska totiž nie je o peniazoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies