Ako si spríjemniť sychravé zimné dni? Uvarte si tento skvelý vianočný punč!

NETKY.SK • 3 December 2018, 13:01 • 2 min
Ako si spríjemniť sychravé zimné dni? Uvarte si tento skvelý vianočný punč!

Neodmysliteľnou súčasťou predvianočného a vianočného obdobia sú aj viaceré gastronomické špeciality, ktoré sa pripravujú len v tejto časti roka. Jednou z nich je aj vianočný punč. Tak si ho spolu poďme pripraviť!

slovakia

left justify in out

Ktorý „dospelák“ by ho nemiloval? Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí sa už nevedia dočkať sviatkov a obdobie adventu si vychutnávajú plnými dúškami, vianočný punč vám určite nie je cudzí. Kde si ho najradšej doprajete? Na vianočných trhoch s priateľmi v autentickej zimnej atmosfére alebo uprednostňujete teplučkú deku a dobrý film? Nech je to akokoľvek, recept na tento skvelý viedenský vianočný punč určite oceníte!

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Potrebovať budeme:

 

700 ml suché červené víno
300 ml voda
1 ks čierny čaj
šťava z 1 pomaranča
šťava z polovice citróna
200 ml rum
100 g (resp. podľa chuti) trstinový cukor
5 ks celá škorica
10 ks klinčeky

hrsť sušených hrozienok

+ si pokrájame
2 ks pomaranč
2 ks jablko

 

img

Zdroj: Pixabay

 

A teraz už môžeme ísť na to. Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu a keď zovrie, pridáme vrecko s čiernym čajom. Akonáhle sa dobre vyluhuje, vyberieme ho a pokračujeme. Pridáme šťavu z pomaranča a citróna, cukor, škoricu a klinčeky aj prepláchnuté hrozienka. Chvíľku povaríme. Následne pridáme víno a rum. Privedieme k varu a na miernom ohni necháme chvíľku vrieť. Pozor, nie pridlho, pretože alkohol by sa celkom zredukoval. Na záver vsypeme pokrájané jabĺčko a pomaranč.

 

Tento punč nielen výborne chutí, ale aj dobre zahreje. Tak na zdravie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies