Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. feb. 2019Lívia
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
03.12.2018 13:01 Gurmán
Ako si spríjemniť sychravé zimné dni? Uvarte si tento skvelý vianočný punč!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
03.12.2018 13:01 Gurmán

Ako si spríjemniť sychravé zimné dni? Uvarte si tento skvelý vianočný punč!



Neodmysliteľnou súčasťou predvianočného a vianočného obdobia sú aj viaceré gastronomické špeciality, ktoré sa pripravujú len v tejto časti roka. Jednou z nich je aj vianočný punč. Tak si ho spolu poďme pripraviť!


Ktorý „dospelák“ by ho nemiloval? Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí sa už nevedia dočkať sviatkov a obdobie adventu si vychutnávajú plnými dúškami, vianočný punč vám určite nie je cudzí. Kde si ho najradšej doprajete? Na vianočných trhoch s priateľmi v autentickej zimnej atmosfére alebo uprednostňujete teplučkú deku a dobrý film? Nech je to akokoľvek, recept na tento skvelý viedenský vianočný punč určite oceníte!

 

Zdroj: Pixabay

 

Potrebovať budeme:

 

700 ml suché červené víno
300 ml voda
1 ks čierny čaj
šťava z 1 pomaranča
šťava z polovice citróna
200 ml rum
100 g (resp. podľa chuti) trstinový cukor
5 ks celá škorica
10 ks klinčeky

hrsť sušených hrozienok

+ si pokrájame
2 ks pomaranč
2 ks jablko

 

Zdroj: Pixabay

 

A teraz už môžeme ísť na to. Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu a keď zovrie, pridáme vrecko s čiernym čajom. Akonáhle sa dobre vyluhuje, vyberieme ho a pokračujeme. Pridáme šťavu z pomaranča a citróna, cukor, škoricu a klinčeky aj prepláchnuté hrozienka. Chvíľku povaríme. Následne pridáme víno a rum. Privedieme k varu a na miernom ohni necháme chvíľku vrieť. Pozor, nie pridlho, pretože alkohol by sa celkom zredukoval. Na záver vsypeme pokrájané jabĺčko a pomaranč.

 

Tento punč nielen výborne chutí, ale aj dobre zahreje. Tak na zdravie!



reklama


Zdroj: netky IK

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok