Ako si počas koronavírusu zabezpečiť Božiu priazeň

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 06:15 • 2 min
Ako si počas koronavírusu zabezpečiť Božiu priazeň

Keď sa objaví bezmocnosť, skúša sa možné aj nemožné, len aby sa jej predišlo. Vedieť, že človek nezmôže nič a že je odsúdený len na čakanie, to vrhá do zúfalstva. Predsa je tu však niekto, koho priazeň si možno získať, a ak sa to urobí, potom sa dá v istote tvrdo spať, hoci by všade naokolo pobehovala aj celá armáda nepriateľov.

slovakia

left justify in out

Dokáže to iba On
Dobrý život nezabezpečí vláda, hoci opatreniami sa o to snaží, nie je to ani iná inštitúcia, ktorá by mala v moci meniť slzy na radosť. Iba Boh dokáže aj v období zdanlivej nadvlády koronavírusu vyťažiť to najlepšie a skláňa sa k stvoreniu s otvorenou dlaňou. Či už to niekto prejavuje verejne alebo nie, väčšina si uvedomuje potrebu mať Boha na svojej strane. A On je pripravený vybojovať bitku, prehra totiž neprichádza do úvahy.

 

img

 

Nie náboženstvo, ale vzťah
Najväčšej chyby, akej sa môže ľudská bytosť dopustiť, je myslieť si, že nejaký nábožensky ladený obrad zabezpečí Božiu podporu. On je predsa volaný ako nebeský otec, a ak je niekto rodič dieťaťa, nemá v obľube povinnosť, ale teší ho čistá láska. Túži po tom, aby sa s ním viedol rozhovor, aby sa s ním rátalo ráno, popoludní, večer a aj uprostred noci, keď na kúsky zlomené srdce bolestivo udiera o hruď.


„Boh je pomocníkom úprimných."


Áno, otvorenosť je to, čo z modlitby robí osobnú spoveď. Ak má niekto strach, ak je nahnevaný, ak niekoho zmáha depresia, ak ktosi stratil sám seba, či ak sa nedeje nič veľké, čokoľvek sa Mu má povedať.

 

Udržiavaj si pozitívny postoj
Aj štúdia preukázala, že ten, kto má sklon k postoju vďaky, má nielen lepšie fyzické zdravie, ale aj to emocionálne. Veru tak, pozitívna myseľ zvyšuje imunitu, a tá je, pokiaľ sa nemýlim, v boji s koronavírusom naozaj neoceniteľná. Je však dôležité uvedomiť si, že pozitívne naladenie neznamená popieranie. Problém existuje, ale je na jednotlivcovi, či vyvýši ťažkosť, alebo či dá prednosť hľadeniu na Božiu nekonečnú majestátnosť.


Istý americký pastor odporúča po prebudení vziať pero a vypísať abecedne zoznam dobrého.


Som vďačný za:
1. auto, autobus
2. bydlisko
3. cit - lebo bez schopnosti cítiť by som sa nesmela nazývať človekom
4. dostatok informácií, liečiv, priateľov

 

img

 

Neboj sa byť iný
Fenomén súčasnosti je v posmechu. Niekto položí otázku a väčšia či menšia skupina sa predbieha v tom, kto čo najviac zosmiešni. Politik vystúpi s návrhom opatrení a zhlukuje sa názor, že by to mal radšej riešiť inak. Či už sa s niečím súhlasí alebo nie, či už ten alebo onen spĺňa politické preferencie alebo nie, Boh radí neposudzovať. Ktovie, ako by som pri chôdzi v ich topánkach konala ja, ktovie, ako by konal niekto ďalší. Nepáči sa azda zvolená taktika? Aj to je dôvod na modlitbu. Boh zasľubuje požehnanie aj takému, ktorý si do kruhu posmievačov nesadne. Hoc by všade bolo aj tisíce tých, čo majú v obľube znižovanie niečej dôstojnosti, je pre človeka viac ako dobré zachovať si odstup. Nesmiať sa z iného, ale veľa sa smiať, lebo aj to je zdravé. Neponižovať, ale radšej poukázať na výhodu. Nesúdiť niečí život, ale radšej sa s chuťou zahryznúť do toho svojho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona