Ako sa rozhodol senát v otázke impeachmentu Trumpa?

NETKY.SK • 22 Január 2020, 10:22 • 2 min
Ako sa rozhodol senát v otázke impeachmentu Trumpa?

USA - Americký Senát prijal pravidlá v procese impeachmentu prezidenta USA Donalda Trumpa. Zároveň odmietol opakovanú snahu demokratov predložiť nové dôkazy týkajúce sa procesu v pomere hlasov 53:47.

slovakia

left justify in out

Postoj obyvateľov je skeptický

Predseda výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby Adam Schiff, ktorý má vedúcu úlohu v úsilí o impeachment, vyhlásil, že väčšina Američanov "neverí, že proces bude spravodlivý". "Neveria, že Senát bude nestranný. Väčšina je názoru, že výsledok je už vopred pripravený," povedal.

 

img

 

Plán pojednávania
Demokratickí žalobcovia zo Snemovne reprezentantov, dolnej komory amerického Kongresu, budú mať po 24 hodín rozdelených do troch dní na prednesenie úvodných prejavov a predstavenie svojich pozícií. Demokrati budú môcť predniesť svoje návrhy v stredu, pričom nasledovať bude obhajoba a vypočúvanie.

 

img

 

Vypočúvanie
Demokrati chcú vypočuť kľúčových spolupracovníkov Bieleho domu, ktorí úzko spolupracovali s Trumpom. Medzi nich patria personálny šéf Mick Mulvaney a bývalý poradca prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton. Impeachment Trumpa pozostáva z dvoch bodov obžaloby, a to zo zneužitia moci a bránenia vo vyšetrovaní.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona