Ako sa plánujú stretávať počas Vianoc zaočkovaní a nezaočkovaní?

NETKY.SK • 22 December 2021, 11:27 • 2 min
Ako sa plánujú stretávať počas Vianoc zaočkovaní a nezaočkovaní?

BRATISLAVA - V porovnaní s minuloročným decembrom sú Slováci v tomto roku optimistickejší, čo sa týka dosahu sviatkov na epidemiologickú situáciu. Až 38,5 percenta z nich sa prikláňa k názoru, že Vianoce situáciu s novým koronavírusom nezhoršia a 27 percent očakáva zhoršenie situácie. O tom, že Vianoce epidemiologickú situáciu nezhoršia, sú tiež častejšie presvedčení voliči strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Slováci plánujú obmedziť stretávanie sa so známymi a príbuznými počas tohtoročných vianočných sviatkov v menšej miere ako v minulom roku. Zaočkovaní pritom plánujú obmedziť stretávanie sa vo väčšej miere. Najmenej sa počas Vianoc plánujú obmedzovať ľudia nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. Vyplýva to z prieskumu Ako sa máte, Slovensko?

 

img

 

 

Stretávanie sa počas sviatkov plánujú obmedziť menej často respondenti, ktorí nie sú zaočkovaní a ani sa zaočkovať neplánujú (37,9 percenta). Naopak, 15,1 percenta zaočkovaných respondentov nebude obmedzovať stretávanie sa so známymi a príbuznými.

 

Prečítajte si tiež: Ako si správne vybrať živý vianočný stromček? Máme pre vás zopár užitočných rád!

 

Respondenti sa v porovnaní s minulým rokom menej často prikláňajú k obavám, že sviatky spôsobia nárast infikovaných. Obmedzovať sa v stretávaní vôbec neplánuje 22 percent respondentov, v minulom roku to bolo len 14 percent respondentov. Obmedziť stretávanie sa len na blízkych príbuzných plánuje 31,3 percenta, pred rokom to bolo 39,7 percenta.

 

img

 

Väčšina respondentov, a to takmer 67 percent, neplánuje pri vianočných návštevách zohľadniť, či sú známi a príbuzní zaočkovaní alebo nie. Stretávanie sa len so zaočkovanými chce obmedziť 19,9 percenta z tých, ktorí nebudú tráviť sviatky len s členmi svojej domácnosti.

 

Pred stretnutím sa plánuje dať otestovať 30,9 percenta z tých, ktorí nebudú tráviť sviatky len s členmi svojej domácnosti, čo je rovnaký podiel ako pred rokom.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Policajná razia odhalila netradičnú vianočnú tombolu

 

Prieskum vykonali od 10. do 14. decembra na vzorke 1 000 respondentov. Iniciovala ho prieskumná spoločnosť MNFORCE, komunikačná agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom Slovenskej akadémie vied (SAV) a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies