Ako prinútiť Rusko rešpektovať Ukrajinu

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 11:01 • 2 min
Ako prinútiť Rusko rešpektovať Ukrajinu

KYJEV - „Moskva nezdieľa záujmy Kyjeva," a ak chceme zmeniť túto situáciu, Ukrajina bude potrebovať ekonomický stimul, uviedol námestník Najvyššej rady Ukrajiny, Viktor Bondar.

slovakia

left justify in out

Politik navrhol zmenu "tonality" rokovaní s Ruskom a taktiež odporúča, vyhnúť sa rétorike hrozieb. Namiesto toho treba podľa Bondara ekonomický stimul v krajine, ktorý podľa jeho názoru, môže byť dosiahnutý s pomocou úverov.

 

"Prilákajte sem (na Ukrajinu) dve alebo tri najväčšie banky z USA a Európy. Dajte dýchať priemyslu, dajte nám lacné úvery do 15 rokov. Ak za tri alebo štyri roky, uvidíme radikálne zmeny v ekonomike Ukrajiny a Rusko uvidí, že sa životná úroveň zlepšuje: infraštruktúra, nové fabriky; tak to bude pre neho znakom, že Ukrajina ide naozaj správnou cestou. Nemôžme stále bojovať. Keď budeme bohatí a silní vtedy nás začnú rešpektovať.“ povedal Bondar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona