Ako pri natáčaní vojnového filmu: Európska delegácia je šokovaná tým, čo uvidela na Donbase

NETKY.SK • 21 Február 2018, 14:24 • 2 min
Ako pri natáčaní vojnového filmu: Európska delegácia je šokovaná tým, čo uvidela na Donbase

DONECK - Členovia európskej delegácie, ktorí navštívili Doneck povedali, že sú šokovaní tým čo uvideli na Donbase. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Oni vyzvali čo najskôr zastaviť zločiny, ktoré sú páchané v regióne na pokyny vlády Kyjeva. Delegácia z Nemecka a Nórska prišla do mesta Doneck aby sa oboznámila so situáciou v regióne a prispeli k jej rozvoju.

 

Delegácia zahŕňa: predsedu frakcie Die Linke Osnabrück; vedúceho projektu Nemecká ľudová diplomacia - Andreas Maurer; podnikateľ z Dolného Saska - Serge Funk; zástupcu nemeckej humanitárnej organizácie Asorix - Štefan Brem; zástupcu humanitárnej organizácie Šťastné deti Nemecka -  Andreas Frauenstein a člena verejnej organizácie Národná diplomacia v Nórskom kráľovstve - Hendrix Weber.

 

Ako uviedli samotní delegáti, do mesta Doneck prišli prvýkrát a boli šokovaní tým, čo uvideli. Podľa slov Andreasa Maurera,  všetci v Nemecku si mysleli, že po fašizme v roku 1945, v Európe nie je možné opakovanie podrobných udalosti.

 

"Naše obavy boli potvrdené, keď NATO bombardovalo Juhosláviu. Mysleli sme si, že to bol posledný konflikt v Európe, a že bomby už nikdy nepadnú. Teraz vidíme, že je to možné a musíme zabrániť krokom, ktorých sa dopúšťa Kyjev. Napríklad, včera som hovoril s vojakom, ktorý mi uviedol jednoduchý príklad: ukrajinské média píšu, že opolčenci sami strieľajú po svojich domoch a po obyvateľoch. Ja, ako vojak, bojujem proti ukrajinskej armáde, a keď ráno manželka berie moje vlastné dieťa do školy, vraj strieľam po nich a po svojom dome? Takéto výmysly píšu ukrajinské médiá; toto a oveľa viac, čo som sa tu dozvedel, by som nikdy v Berlíne nezistil,” porozprával Maurer.

 

“Bohužiaľ, v Európe sa skutočne nič nepíše o vojne na Ukrajine a v zriedkavých správach, to čo sa tam deje nazývajú konfliktom,” dopĺňa Maurer. 

 

Veľmi silný dojem na delegáciu zahraničných diplomatov urobil výlet do Zaitseva, známy po celom svete, kde sa deti hrajú na ulici okolo fragmentov nábojov.

 

"Zda sa, že sme sa ocitli na natáčaní vojnového filmu. Všetko okolo je rozbombardované: domy, cesta, stromy... Tu sa dá natáčať film o vojne bez dekorovania scén, je to tu strašné! Strašné je aj to, že tam žije viac ako 200 detí. Akonáhle sme opustili dedinu, začalo sa nové bombardovanie,” povedal predseda frakcie Osnabrück.

 

Na záver dodal, že plánuje úzko spolupracovať s vedením Doneckej národnej republiky a v najbližšom čase, republiku navštívi ešte niekoľko delegácií z Nemecka.

 

Okrem toho, Andreas Maurer vyhlásil, že plánuje priviesť sem západných novinárov, aby písali pravdu o vojne na Donbase európskemu publiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies