Ako predchádzať a riešiť závislosti školákov

NETKY.SK • 7 November 2012, 10:22 • 2 min
Ako predchádzať a riešiť závislosti školákov

Ako predchádzať a riešiť závislosti školákov - Radíme Deti v školskom veku sú vystavené novým, nebezpečným druhom nelátkových závislostí. Aké to sú, ako im predchádzať a ako ich riešiť – to sú témy vedeckej konferencie usporadúvanej OZ Profkreatis v spolu

slovakia

left justify in out

img

Deti v školskom veku sú vystavené novým, nebezpečným druhom nelátkových závislostí. Aké to sú, ako im predchádzať a ako ich riešiť – to sú témy vedeckej konferencie usporadúvanej OZ Profkreatis v spolupráci s Fakultou psychológie Paneurópskej vysokej školy a Slovenskou komorou učiteľov pod záštitou Miestneho úradu Bratislava – Ružinov vo štvrtok 8. novembra.

Nelátkové závislosti detí a mladistvých sú rastúcim celospoločenským problémom. Popri dlhodobo známych látkových závislostiach (alkohol, cigarety, omamné látky) sú fenoménom doby nových technológií. Závislosť na počítačových hrách, internete, sociálnych sieťach, mobiloch, pornofilmoch, gamblerstvo a online gamblerstvo, či kyberšikanovanie. 

O tomto naliehavom probléme sa veľmi málo hovorí v príprave a vzdelávaní učiteľov, na vyučovaní v školách, na verejnosti, ale ani v médiách, čiže tam, kde je najväčší dosah na mládež. Prednášateľmi na konferencii budú odborníci z vysokých škôl, Úradu verejného zdravotníctva, Ligy pre duševné zdravie, Ústavu informácií a prognóz školstva, nemocníc a ďalších inštitúcií. 

Jedným z vedeckých garantov konferencie je aj dekan Fakulty psychológie PEVŠ, Prof. PhDr. Teodor Kollárik, DrSc. „Je to problém, ktorý už nemožno obchádzať, ale treba sa sústrediť na jeho riešenie zo strany odborníkov a príslušníkov takých vedných disciplín ako sú psychológia, sociológia, medicína, právo i ekonómia. Táto vedecká konferencia vytvára priestor pre výmenu poznatkov a skúseností s nelátkovými závislosťami a právom očakávame prezentovanie prístupov k riešeniu tohto „sociálneho javu“ najmä na školách,“ vyjadril sa Kollárik. 

Konferencia je primárne určená pre učiteľov základných škôl a uskutoční sa vo štvrtok 8. novembra v priestoroch Miestneho úradu Bratislava – Ružinov v čase od 9.00 do 17.00 hod. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona