Ako pomocou líčenia zakryť nedokonalosti?

NETKY.SK • 9 Január 2014, 12:00 • 2 min
Ako pomocou líčenia zakryť nedokonalosti?

BRATISLAVA – Tiež obdivujete krásky z titulných stránok magazínov, ako im dokážu maskéri zakryť nedostatky? Každá žena by takého maskéra raz za čas doma určite potrebovala. No pravdepodobnosť, že ho budeme mať u seba v kúpeľni je veľmi nízka, preto sa musíme naučiť ako správne skryť svoje nedokonalosti a urobiť si dokonalý make-up...

slovakia

left justify in out

Kruhy pod očami

Ak ste sa zle vyspala, alebo napríklad nespala vôbec, môže sa stať, že sa ráno zobudíte s kruhmi pod očami. Pretože práve tam je kože najjemnejšia z celej tváre, žilky sú omnoho viac viditeľné, než kdekoľvek inde na tvári.

Najväčšou chybou býva, že sa ženy snažia väčším množstvom make-upu, alebo púdru kruhy skryť. Ten sa potom dostane do mimických vrások okolo očí, a skôr nedostatok zvýrazní, než odstráni.

Preto použite kvalitný krémový a rozjasňujúci korektor, ktorý kruhy zakryje a zbytočne nezaťaží okolie očí. Potom už ale zabudnite na kombináciu s make-upom alebo púdrom. Keď máte naozaj kvalitný korektor, bude to na zakrytie kruhov bohato stačiť.

Malé pery

Ak máte malé pery a želáte si, aby boli neodolateľné a pôsobili plnším dojmom, siahnite po kontúrovacej ceruzke, ktorou pery obkreslíte tesne nad horným okrajom. Potom štetcom vyplňte rúžom pery v rovnakej farbe ako má kontúrovacia ceruzka. Vždy ale použite rúž perleťový, alebo ho následne premaľujte leskom. Určite nevoľte matné rúže, ktoré naopak dodávajú efekt neplných pier.

Široký nos

Trápi vás široký nos? To nie je žiaden problém. Aj tu sa dá využiť zázračné tieňovanie, či už používate make-up alebo púder. Časť pleti okolo nosa sa zosvetlí a na boky nosa sa nanesie tmavý make-up (púder), na chrbát nosa aplikujte svetlejší odtieň a zbytok tváre vo vašom obvyklom odtieni. Buď si môžete s odtieňmi pohrať pomocou make-upu, alebo make-up naneste na celú tvár a potom tieňovanie vytvoriť púdrom. Obe varianty sú možné a budú mať rovnako skvelý účinok.

Malé oči

Asi každá z nás túži mať veľké oči, ale aj keď vám nebolo daná mať oči ako bábika, nemusíte zúfať. Ak máte malé oči vyhýbajte sa obkresľovaniu kontúrovacou ceruzkou okolo celého oka. Radšej do vonkajšieho kútiku naneste tmavší tieň a vytiahnite ho do strany, alebo okolo oka namaľujte nenápadnú linku púdrom. Nemalú rolu tu hrá ale aj vaše obočie, ktoré musí byť krásne upravené a musí mať čistý tvar. Pod obočie potom aplikujte svetlejší tieň a zvýraznite riasy kvalitnou špirálou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies