Ako nepribrať a užiť si dovolenkový all inclusive?

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 09:00 • 2 min
Ako nepribrať a užiť si dovolenkový all inclusive?

BRATISLAVA - Na dovolenke sa ale ľahko môže stať, že sa vašou jedinou náplňou dňa stane jedlo. Obzvlášť ak ste si zaplatili all inclusive. Ale čo vaša letné forma v plavkách, keď sa začnete, ľudovo povedané, napchávať? Jednoducho zmeňte svoj prístup pre stravovanie. Už sa nebudete musieť obmedzovať a naučíte sa, ako si dopriať s rozvahou.

slovakia

left justify in out

Neustále prejedanie nemá dobrý vplyv na vaše zdravie ani psychiku. Mnoho ľudí sa potom potáca v neustálych pokusoch o chudnutie a jediným výsledkom je jojo efekt. Keď sa ale naučíte, ako hrešiť, potom si budete môcť aj na dovolenke povoliť uzdu. Súčasne ale all inclusive neznamená, že musíte každý deň líhať do postele s prepchaným žalúdkom a záchvatom žlčníka.

 

Ak jete formou švédskych stolov, oklamte svoj žalúdok tým, že si vždy zvlášť na tanierik naložíte čerstvú alebo grilovanú zeleninu. Tú skonzumujte ešte pred hlavným chodom. Naplníte tak z veľkej časti žalúdok, neprejete sa kalorickým jedlom a pritom budete môcť ochutnať, čo si zaumienite.

 

Ochutnávajte všetko

 

Každá krajina má svoju špecifickú kuchyňu. V Taliansku to sú cestoviny, pizza a morské plody, v Grécku gyros, syry, tzatziki a v takom Francúzsku si pochutnáte na croissante a víne. Bol by hriech miestne špeciality neochutnať. Jedzte s rozumom a nepriveziete si domov žiadne kilá navyše. Trik je v tom, ochutnať každý deň niečo iné. Neutečie vám tak nič z miestnej kuchyne a zároveň do seba nenapcháte tisíce kalórií naraz.

 

Šalát, alebo pizzu?

 

Nebojte sa dať si na večeru pokojne pizzu, alebo tanier cestovín. Vedeli ste, že počet kalórií v bielych cestovinách je rovnaký ako v celozrnných? Pizza tiež nie je o nič horšia ako šalát caesar, v ktorom nájdete plnotučnú majonézu, vyprážané krutóny a veľa slaniny. Zaujímajte sa o to, čo dávate do svojho žalúdka.

 

Aj keď má jedlo vyššiu kalorickú hodnotu, dôležité je, aby bolo z čerstvých, sezónnych surovín. Keď si dáte na obed pizzu, večer si doprajte mäso alebo tofu so zeleninou. Kvôli vyprážaným hranolkám predsa nemusíte jazdiť na dovolenku.

 

Zmrzlina a diéta

 

Leto bez zmrzliny by bolo smutné. Pokojne si ju doprajte, len na to choďte chytro. Nižšiu kalorickú hodnotu než smotanové zmrzliny majú samozrejme ovocné sorbety, ktoré sú taktiež konzistenciou husté. Ak vám nechutia, ale milujete orieškové, čokoládové a smotanové krémy, dajte si aspoň menšiu porciu. Miesto kopčeku od každej príchuti si dajte len polku. Chuťové poháriky neoklamete a pritom znížite množstvo prijatých kalórií.

 

Pohyb na dovolenke

 

Dovolenka má byť o odpočinku, ale to neznamená, že nemôžete zvoliť jeho aktívnu formu. Zaplávajte si po ráne v mori alebo bazéne, využite hotelovú posilňovňu, zahrajte si beach volejbal, zacvičte si aqua zumbu či jógu alebo sa prejdite večer do mesta za zábavou. Nielenže si dovolenku okoreníte o nové zážitky, ale tiež spálite toľko kalórií, že nejaká zmrzlina navyše sa nebude počítať.

 

Výčitky sú zakázané!

 

Nezabúdajte ani na to, že hlava je mocný nástroj, a zbytočné výčitky tak môžu napáchať nemalé škody. Doprajte si jedlo s rozumom a neriešte starosti týkajúce sa diét a striktných obmedzení. Domov potom prídete nielen odpočinutí, ale aj vo forme a s pocitom, že ste ochutnali dobroty, ktoré si doma za bežných podmienok nedoprajete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona