Ako nakupovať s rozumom

NETKY.SK • 15 Október 2019, 13:00 • 2 min
Ako nakupovať s rozumom

Každý týždeň nachádzame v schránkach množstvo letákov. Obchodné domy ponúkajú množstvo tovaru v akcii, so zľavou, alebo vo výpredaji.

slovakia

left justify in out

Aktuálny leták Lidlu, Tesca, Kauflandu, Coop Jednoty a mnoho ďalších nám chodia každý týždeň. Nájdete v nich takmer všetko – potraviny, oblečenie, obuv, výživové doplnky, nábytok, niečo pre domácich kutilov a pod.

 

Na cene záleží

Výhodné nákupy sú lákadlom pre veľkú časť obyvateľstva. Kúpiť lacnejšie maslo, zadovážiť si kabát na zimu v predsezónnom výpredaji, alebo zohnať plávajúcu podlahu za nižšiu cenu – otázkou ale zostáva či to naozaj potrebujete. Koľko kabátov počas zimy potrebujete? Vaša podlaha určite ešte pár rokov vydrží a nepotrebujete ju meniť len preto, lebo vás jej odtieň už omrzel. Ak sa nad tým zamyslíte, nepotrebujete toho tak veľa. Každým nákupom sa u vás doma hromadí viac a viac vecí, ktoré len zaberajú miesto vo vašej domácnosti. Počuli ste už o Projekte 100?

 

100 vecí k životu

Projekt 100 je zameraný na minimalizmus. Jeho podstata je jednoduchá a ako si s jeho pomocou urobíte poriadok doma, urobíte ho aj vo svojom živote. Každej veci, ktorú potrebujete pre svoj život dajte jeden bod. Jeden bod má zubná kefka, bod má aj vaše auto, jedno tričko, alebo vaša sedačka. Po jednom bode dajte aj obľúbenému šampónu, šálke na kávu, alebo svojmu notebooku. Nechajte si 100 bodov, čiže 100 kusov. Zvyšok vyhoďte, darujte, alebo predajte. Zistíte, že tento počet vám v bežnom živote naozaj postačí. Ďalšie tričko, alebo sukňu si kúpte až keď sa tú pôvodnú rozhodnete vyhodiť.

 

Ak sa vám zdá, že tento projekt nezvládnete skúste to s iným počtom vecí, napr. 200 alebo 300. Ak ich zvládnete prejdite na menší a menší počet vecí. Tento projekt nie je len o vyhadzovaní a zbavovaní sa nepotrebných vecí, ale hlavne o získaní. Získate dokonalý prehľad o tom čo máte doma, vo svojej skrini či kuchyni a okrem toho získa aj vaša peňaženka. Ak si mesto troch moderných tričiek kúpite jedno, ktoré je nadčasové a nepodlieha meniacej sa móde ušetríte.

 

Nakupujte s rozumom

Letáky, ktoré sme spomínali hore majú veľkú výhodu. Ak niečo potrebujete môžete sa rozhodnúť kde a za akú cenu to kúpite. Najviac letákov po kope nájdete na stránke Kupino. Či už potrebujete doplniť zásoby, bundu na zimu, alebo hľadáte nemrznúcu zmes do auta. Stačí si len prezrieť aktuálne letáky a vybrať si produkt, ktorý vám najviac vyhovuje za prijateľnú sumu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies