Ako nakazená porušila domácu karanténu, verdikt súdu bol neúprosný

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 12:54 • 2 min
Ako nakazená porušila domácu karanténu, verdikt súdu bol neúprosný

VIEDEŇ - Pokutu 800 eur a šesťmesačný podmienečný trest odňatia slobody dostala v stredu v Rakúsku žena nakazená koronavírusom, ktorá počas choroby porušila domácu karanténu a opustila svoj príbytok.

slovakia

left justify in out

Nie je právoplatné 

Ženu vo veku 49 rokov pôvodom z Bosny uznal krajinský súd v meste Klagenfurt za vinnú z úmyselného ohrozenia ľudí prenosnými chorobami. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

 

img

 

Žena bola na nový druh koronavírusu SARS-CoV-2 pozitívne testovaná koncom marca. O niekoľko dní neskôr napriek nariadenej domácej izolácii opustila svoj byt a išla do miestneho supermarketu, aby tam pri poštovej priehradke vykonala finančnú transakciu. Tak sa na súde vyjadril prokurátor Stefan Engelbert.

 

Bola to až druhá možnosť 

Obžalovaná pred súdom priznala svoju vinu. Obhajovala sa tým, že jej vnučka žijúca v Bosne mala horúčku, a preto chcela jej rodine poslať na účet peniaze. Najprv údajne poprosila o prevod peňazí svoju kolegyňu - tá jej však nakoniec pomôcť nevedela. Preto sa rozhodla, že sama vyjde von z bytu.

 

img

 

Rozdielne výpovede na súde 

Podľa vlastných slov mala na sebe ochranné rúško zakrývajúce ústa a nos. Pracovníčka banky, ktorá ženu obsluhovala, však uviedla, že na sebe žiadne rúško nemala. Sudca Oliver Kriz v rozsudku uviedol, že "isté percento obyvateľstva" je náchylné nedodržiavať opatrenia, ktoré úrady zaviedli. Odsúdená žena má byť preto odstrašujúcim príkladom aj pre ostatných, keďže jej povinnosťou bolo jednoznačne zostať v domácej karanténe, vyhlásil sudca.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona