Ako možné dejisko schôdzky Trumpa s Kimom sa zvažuje aj Ulanbátar

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 18:14 • 2 min
Ako možné dejisko schôdzky Trumpa s Kimom sa zvažuje aj Ulanbátar

WASHINGTON - Predstavitelia USA a KĽDR vedú tajné konzultácie o pripravovanej schôdzke lídrov oboch krajín, pričom ako možné dejisko jej konania sa spomína aj Ulanbátar. Informovala o tom v sobotu televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Podľa zdroja, na ktorý sa televízia odvolala, to svedčí o tom, že prípravy na dlhoočakávaný summit napredujú. CNN uviedla, že v rámci príprav schôdzky lídrov sa tímy USA a KĽDR skontaktovali niekoľkokrát, a to aj na úrovni expertov tajných služieb oboch krajín.

 

Vyjednávači absolvovali aj spoločné stretnutie v tretej krajine. Zatiaľ však nedospeli k dohode, kde sa uskutoční stretnutie prezidenta USA Donalda Trumpa a vodcu KĽDR Kim Čong-una. Severokórejská strana trvá na tom, aby sa schôdzka konala v Pchjongjangu, na čo však Biely dom podľa CNN sotva pristúpi.

 

V rámci možných variantov sa hovorí aj o metropole Mongolska. CNN dodala, že keď sa USA a KĽDR dohodnú na mieste schôdzky, spresní sa jej termín a bližšie sa špecifikuje aj okruh tém rokovania.

 

Podľa CNN sa ako termín Trumpovho stretnutia s Kimom zvažuje najnovšie koniec mája a začiatok júna. Jednou z hlavných tém ich rozhovoru by mala byť denuklearizácia Kórejského polostrova.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies