Ako je na tom Karel Gott po operácii srdca?

NETKY.SK • 28 Október 2015, 18:25 • 2 min
Ako je na tom Karel Gott po operácii srdca?

BRATISLAVA - Českú spevácku legendu Karla Gotta (76) v utorok večer hospitalizovali v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).

slovakia

left justify in out

Jeden z najobľúbenejších umelcov bývalého Československa, spevák Karel Gott (76) podľa informácií blesk.cz postúpil operáciu srdca.  


 V ťažkých chvíľach mu bola na blízku manželka Ivana Gottová. Práve ona upokojila fanúšikov, keď pridala príspevok na maestrovu facebookovú stránku.

 

,,Milí Karlovi priaznivci, manžel včera dopoludnia podstúpil operáciu, jeho stav je stabilizovaný a pooperačný priebeh bez komplikácií. Všetkých vás veľmi pozdravuje a ďakuje za krásne a povzbudzujúce odkazy,“ napísala v stredu po 17-tej hodine večer Ivana Gottová. 

 

 

Milí Karlovi příznivci, manžel včera v poledne podstoupil operaci, jeho stav je stabilizovaný a pooperační průběh je bez...

Posted by Karel Gott on 28. október 2015

 

 

Nemenovaný nemocničný zdroj pre tento portál uviedol, že nešlo o klasickú operáciu srdca, ale o tzv. katetrizáciu. Cez trieslo sa pri tomto zákroku, ktorého cieľom je zabrániť infarktu myokardu alebo možnej mŕtvici, dostáva katéter do srdcovej aorty s cieľom rozšíriť ju a dosiahnuť lepšie prekrvenie životnedôležitého orgánu.

 

Podľa informácií internetového vydania denníka Blesk bol život jedného z najobľúbenejších umelcov bývalého Československa i oboch jeho nástupníckych štátov ohrozený hneď z dvoch príčin. Spevák mal nielen problémy so zúženou srdcovou chlopňou, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok, ale bol navyše aj značne dehydrovaný.

 

Karel Gott sa ešte v júni nechal počuť, že mieni rešpektovať odporúčanie lekárov z pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), aby zvoľnil pracovné tempo. Umelec v rozhovore pre Rádio Impuls síce vtedy podčiarkol, že sa cíti výborne, avšak dodal, že sa napriek tomu chce aspoň čiastočne riadiť odporúčaním po vyšetrení v IKEM-e.

 

Práve v IKEM-e ho v utorok po zhoršení zdravotného stavu hospitalizovali, následne podstúpil celý rad vyšetrení, po ktorých padlo rozhodnutie realizovať operáciu miniinvazívnou metódou. Pôvodne sa Karel Gott mal kardiochirurgickému zákroku podrobiť na sklonku novembra, jeho zdravotný stav si však v utorok vyžiadal neodkladnú operáciu.

 

Viaceré osobnosti českého šoubiznisu v reakcii na prvé správy o vážnych problémoch "Božského Káju" vyjadrili nádej, že sa z najhoršieho dostane a súčasne mu vyjadrili unisono podporu a solidaritu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies