Ako dopadne súd s údajným bývalým bosom nitrianskeho podsvetia Ľubošom Ferusom?

NETKY.SK • 6 December 2021, 11:15 • 2 min
Ako dopadne súd s údajným bývalým bosom nitrianskeho podsvetia Ľubošom Ferusom?

BANSKÁ BYSTRICA - Pred senát Špecializovaného trestného súdu sa má v stredu 8. 12. v Banskej Bystrici postaviť údajný bývalý bos nitrianskeho podsvetia Ľuboš Ferus.

slovakia

left justify in out

Z rozpisu pojednávaní vyplýva, že pojednávať sa má aj vo štvrtok. Hlavné pojednávanie s Ľubošom Ferusom sa na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) začalo v septembri tohto roku bez účasti obžalovaného, ktorý nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Súd preto pojednávanie odročil.

 

img

 

Ferus je obžalovaný zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných, jeho spoluobvinený Milan K. čelí obvineniu z prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu ešte 5. mája 2015.

 

Prečítajte si tiež: Ľuboš Ferus je považovaný za posledného bosa starej gardy žijúceho na slobode

 

Podľa obžaloby mal byť Ferus súčasťou zločineckej skupiny pôsobiacej v okolí Piešťan tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi. Milan K. mal zabezpečiť, že členov zločineckej skupiny nebudú vyšetrovať.

 

ŠTS v tejto veci vo februári 2018 oslobodil Ferusa spod obžaloby. Rozhodnutie prvostupňového súdu nebolo právoplatné.

 

img

 

Figuruje s ďalšími troma mužmi aj v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z roku 1997. Je tiež obžalovaný z trestného činu lúpeže so zbraňou a obmedzovania osobnej slobody. Jeho meno sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami.

 

Možno vás zaujme: Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru bude konečne pokračovať!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies