Ako dokážu sociálne siete ovplyvniť nás život?

NETKY.SK • 24 Február 2014, 11:00 • 2 min
Ako dokážu sociálne siete ovplyvniť nás život?

BRATISLAVA – Trávite veľa času na sociálnej sieti? Neviete si bez facebooku a twitteru predstaviť deň? Máte tieto aplikácie v telefóne a neubehne ani päť minút a vy zase pozeráte čo nové pribudlo? Potom by ste mali vedieť, že ste podľahli sociálnym sieťam a nielen to...

slovakia

left justify in out

Prečo? Pretože sociálne siete sú dobrým sluhom ale zlým pánom, ako by povedal klasik. Ich nadmerné používanie pre vás môže byť dokonca nebezpečné. Prečítajte si pár nasledujúcich problémov, ktoré vám môžu siete spôsobiť.

Predčasné stárnutie

Áno, čítate dobre. Naozaj hodiny strávené pri počítači spôsobia vaše predčasné starnutie. Predovšetkým začnú byť viditeľné vrásky okolo očí, ktoré neustále upriamujete na monitor a prispôsobujete rôznym denným dobám a tým rôznym intenzitám osvetlenia. Ak sa počítaču nedokážete vzdať ani obmedziť čas strávený pri ňom, určite si zaobstarajte kvalitný anti-age krém. Budete ho potrebovať.

Psychika

Hovoríte si, že všetci preháňajú, že máte svoje surfovanie na sieti pod kontrolou? Opak môže byť pravdou. Ak dlho nie ste na internete a začínate pociťovať nervozitu, je najvyšší čas sa nad sebou zamyslieť. Premýšľate či tam niekto nedal príspevok a vy neviete čo sa deje pretože máte jednanie? Potom je už možno na čase vyhľadať odbornú pomoc. Stal sa z vás klasický závislák, ktorý bez drogy nedokáže existovať.

Nomofóbia

Vďaka potrebe byť neustále dostupný sa môžete stať obeťou novodobej fóbie, ktorá nesie názov Nomofóbia. Postihnutý touto fóbiou trpia strachom zo straty mobilného signálu alebo pripojenia. A s tým spojeným šokom z nedostatku informácií a pocitu odlúčenosti od života.Áno, čítate dobre. Aj toto sa dnes môže stať každému, kto je príliš závislý na modernej technológii a virtuálnom svete.

Akné a iné problémy s pleťou

Ako spolu súvisia akné a facebook? Budete sa čudovať ale veľmi úzko. Vďaka stresu, ktorý pri počítači zažívate a je jedno či je to z toho, že vám niekto „nelajkol“ vašu fotku alebo, že ste nedostali pozvanie na akciu, kam sa chystajú všetci vaši virtuálni priatelia, môžete začať mať problémy s pleťou. Pleť sa vďaka stresu začne vysušovať a môže začať tvoriť nepekne vyzerajúce akné. Vedeli ste, že na vašom telefóne je viac baktérií ako na záchodovej mise? A teraz si predstavte koľkokrát denne ho prikladáte k tvári. Stále nemáte žiadne problémy s pleťou?

Nespavosť

Trápi vás v poslednej dobe nespavosť? Možno je to vďaka počítaču. Naučili sme sa ním nahrádzať nudný alebo obohraný program v televízii. Veď na internete je stále čo čítať. Ale vďaka ostrému svetlu počítača si naše telo začne tvoriť hormón melatonín, ktorý sa produkuje aj pri slnečnom svetle a naše telo je tak nastavené na dennú činnosť a nie na spánok. Zaspať potom môže byť pekný problém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies