Ako byť úspešný nielen tento rok?

NETKY.SK • 5 Január 2014, 13:40 • 2 min
Ako byť úspešný nielen tento rok?

BRATISLAVA – Kľúč ku šťastiu možno visí nižšie, než si myslíte. Premýšľate prečo ste ešte nedosiahli úspech i keď pre to robíte aj nemožné? Možno vám k tomu chýba jediný krok. Ale ide o to vykročiť tým správnym smerom.

slovakia

left justify in out

Ako dosiahnuť úspech? Možno vás prekvapí, že je to celkom jednoduché...

Nikdy si nesťažujte

Každý, kto v živote niečoho dosiahol je na to právom hrdý. Všetci úspešní majú niečo spoločné, nikdy nefňukajú. Za povšimnutie stojí, že ľudia, ktorí sú úspešní väčšinou o svojich problémoch nehovoria, a to ani o tých, ktoré úspešne prekonali. Hrajú s kartami, ktoré dostali. Pokiaľ si problém spôsobili sami, snažia sa, aby sa nabudúce zachovali inak. A ak im to prihral do cesty osud, berú to tak ako to je a robia čo môžu aby sa s ním vyrovnali.

Postavte sa problému čelom

Hovorí sa, že kľúčom k úspechu je prekvapujúco neúspech. Napríklad úspešní biznismeni dosiahli úspechu práve pre to, že sa museli učiť za pochodu. Vraj sa človek každou prekážkou v živote stáva silnejším. Či už je to pravda alebo nie, jedno je určite isté. Prekážka nesmie stáť v ceste príliš dlho. Inými slovami, určite sa vyplatí postaviť sa k problému čelom a riešiť ho čo najskôr.

Smejte sa aj keď sa vám nechce

Jedna budhistická múdrosť vraví, že v ľudskom živote je bolesť povinná, ale utrpenie dobrovoľné. Celkom dobre to vystihol klasik českého humoru Jan Werich: „ Majte dobrú náladu. Tá síce vaše problémy nevyrieši, ale naštve toľko ľudí okolo, že stojí za to si ju udržať.“ A životné skúsenosti mu dávajú za pravdu. Je bohužiaľ smutnou pravdou, že 90% ľudí vaše problémy nezaujímajú, no a tých zostávajúcich 10% vám ich želá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies