Ako by vyzeral parlament, ak by sa voľby konali tento týždeň?

NETKY.SK • 16 Január 2020, 13:48 • 2 min
Ako by vyzeral parlament, ak by sa voľby konali tento týždeň?

Parlamentné voľby by začiatkom januára vyhral vládny Smer-SD, ktorému by svoj hlas odovzdalo 18,7 percenta voličov. Druhých Kotlebovcov - Ľudovú stranu Naše Slovensko by volilo 13,6 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

Na treťom mieste sa umiestnila koalícia strán PS/Spolu so ziskom 10,5 percenta. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Focus, ktorý uskutočnila na objednávku koalície PS/Spolu v dňoch 10. až 14. januára na vzorke 1 010 respondentov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POKRAČUJEME KRAJSKÝMI SCHÔDZAMI Vedenie strany SMER - SD pokračuje v návštevách jednotlivých krajov a v stretnutí s členmi na krajských schôdzach. Na utorňajšom stretnutí v Trenčíne okrem predsedu strany Roberta Fica, premiéra Petra Pellegrinniho, ministrov vlády sa zúčastnil schôdze aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. Skvelá atmosféra, ale aj zdravá chuť zabojovať o čo najlepší výsledok v parlamentných voľbách, bolo cítiť na každom kroku. Predseda strany SMER - SD Robert Fico poďakoval všetkým starostom, ktorí pri obedoch zdarma nepolitikárčia, ale pracujú v prospech svojich občanov a majú svoje priority správne nastavené - stravovanie detí má prednosť pred 40%- ným zvyšovaním svojich platov. Slovensku sa darí najviac v histórii. Je to fakt, ktorý opozícia nechce vidieť. Snaha o deštruovanie sociálneho štátu zo strany opozície je krokom späť pre našu krajinu a úlohou strany SMER - SD v najbližších parlamentných voľbách je sociálny štát ochrániť. Aj to boli slová predsedu strany Roberta Fica, ktoré odzneli pred stovkami členov strany v Trenčíne.

Príspevok, ktorý zdieľa SMER - sociálna demokracia (@smer_sd),

 

Ďalšie strany

Do parlamentu by sa dostala aj strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku (10,3%), OĽaNO-Nova-KÚ-Zmena zdola (7,7%), hnutie Sme rodina (7,1%), KDH (6%), SaS (5,4%) a SNS (5,1%). Brány parlamentu by, naopak, neprekročila vládna strana Most-Híd (4%), Maďarská komunitná spolupatričnosť (3,7%), Dobrá voľba (3,3%) či strana Vlasť bývalého sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina, ktorú by volilo 2,3%.

 

img

Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "V tohtoročných parlamentných voľbách budú kandidovať nasledujúce politické strany a hnutia. Predstavte si, prosím, že by sa už budúci víkend konali na Slovensku parlamentné voľby. Zúčastnili ste sa ich? Ak áno, ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?" Na voľbách by sa zúčastnilo 77,8% rozhodnutých respondentov.
 

Názov politického subjektu Percentuálne preferencie
Smer-SD 18,7%
Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko 13,6%
Koalícia PS/Spolu 10,5%
Za ľudí 10,3%
OĽaNO-Nova-KÚ-Zmena zdola 7,7%
Sme rodina 7,1%
KDH 6,0%
SaS 5,4%
SNS 5,1%
Most-Híd 4,0%
Maďarská komunitná spolupatričnosť 3,7%
Dobrá voľba 3,3%
Vlasť 2,3%
Máme toho dosť! 0,5%
Socialisti.sk 0,5%
Starostovia a nezávislí kandidáti 0,4%
Hlas ľudu 0,2%
Demokratická strana 0,2%
Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku 0,2%
Práca slovenského národa 0,2%
Slovenské hnutie obrody 0,1%

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona