Akné na tele

NETKY.SK • 14 November 2013, 15:04 • 2 min
Akné na tele

BRATISLAVA - Zo svojho tela síce na jeseň ukazujeme čím ďalej menej, ale čistú pokožku bez akné by sme si určite radi užívali po celý rok. Nedovoľte vyrážkam, aby vám zbytočne znižovali sebavedomie!

slovakia

left justify in out

K najrozšírenejším miestam, kde sa vyskytuje akné, patrí zväčša oblasť dekoltu a chrbát. Pokožka je tu silnejšia než na tvári a má väčšie póry. Keď sa v nich nahromadia nečistoty, odumreté bunky a kožný maz, je zarobené na vznik nevzhľadnej vyrážky.

Prvým krokom by preto malo byť dôkladné čistenie pórov. Telový peeling pomocou jemných mikročastíc dokáže zatočiť so všetkými nečistotami, ktoré nemajú vo vašich póroch čo robiť. Nechajte ho robiť svoju prácu raz až dvakrát týždenne.

Pre pokožku tela, ktoré má problémy s akné, často existuje cielená starostlivosť s podobnými účinkami, aké má kozmetika na tvár. V ponuke niektorých značiek nájdete špeciálne sprchové gély a telové mlieka na aknóznu pokožku, ich pravidelným používaním dosiahnete obmedzenie tvorby kožného mazu. Vyberajte produkty s označením " nekomedogenné", neupchávajú póry.

Dôležitá je prekvapivo aj voľba oblečenia. Umelé materiály zle absorbujú pot aj kožný maz, ale naopak prírodné tkaniny, ako je napríklad bavlna, umožní pokožke voľne dýchať. Vzniku akné môže napomáhať aj príliš časté sprchovanie alebo horúci kúpeľ. A nakoniec tu máme aj otázku duševnej pohody. Časté stresové situácie spôsobujú, že sa vaše telo potí a pokožka vytvára viac kožného mazu.

Prestaňte sa preto stresovať, pokiaľ vás trápi nedokonalá pokožka a radšej začnite vzniku akné predchádzať pomocou vyššie spomínaných tipov. Celková obnova pokožky je síce beh na dlhú trať, ale výsledky budú stáť určite za to. Pokiaľ však po niekoľkotýždňovej snahe nespozorujete ani mierne zlepšenie, skúste sa objednať ku kožnému lekárovi, ktorý vám naordinuje starostlivosť priamo na mieru!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies