Akinfejev opäť zaváhal, nahnevaný Capello: Oslepili ho laserom

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 10:05 • 2 min
Akinfejev opäť zaváhal, nahnevaný Capello: Oslepili ho laserom

CURITIBA - Po fatálnej chybe v úvodnom zápase na MS s Kórejskou republikou (1:1) zaváhal brankár ruskej futbalovej reprezentácie Igor Akinfejev aj vo štvrtkovom rozhodujúcom dueli v H-skupine s Alžírskom.

slovakia

left justify in out

V 60. minúte podbehol v päťke center z pravej strany, Islam Slimani ho prehlavičkoval a vyrovnal skóre na 1:1, čo znamenalo vyradenie zbornej z turnaja a postup severoafrického tímu do osemfinále. Tréner Ruska Fabio Capello sa však svojho zverenca po zápase zastal, podľa neho Akinfejeva "rozhodil" laser, ktorým ho oslepil jeden z nedisciplinovaných divákov.

 

Televízne zábery potvrdili, že ruského brankára pred priamym kopom niekoľkokrát zasiahol zelený svetelný lúč. "Nehľadám výhovorky a akceptujem prehry. Nášho brankára však desať sekúnd pred inkasovaným gólom zasiahol laser a bol ním v rozhodujúcej chvíli oslepený. Je to vidno na fotografiách i na videozázname. Nepáči sa mi to," hneval sa Capello, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

 

 

V severoafrických krajinách je používanie laserov stále väčším problémom. Minuloročné finále Africkej Ligy majstrov medzi egyptským tímom Al-Ahly a juhoafrickým Orlando Pirates negatívne ovplyvnili zelené laserové svetlá, ktoré neustále osvecovali tváre hráčov.

 

Akinfejev kiksoval už v úvodnom vystúpení Rusov na svetovom šampionáte v Brazílii proti Kórejskej republike (1:1). Po strele Lee Keun-ho spoza šestnástky prepadla lopta brankárovi CSKA Moskva cez prsty do siete a Ázijci od 68. minúty viedli 1:0. Deľbu bodov na štadióne v Cuiabe zariadil o šesť minút neskôr ďalší náhradník Alexander Keržakov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies