VIDEO Aké výhody nám prináša digitálne bankovníctvo?

NETKY.SK • 15 Január 2018, 14:33 • 2 min
VIDEO Aké výhody nám prináša digitálne bankovníctvo?

BRATISLAVA – Súčasne platí, že slovenské banky sa tešia takmer najväčšej dôvere zo všetkých inštitúcií a naše bankovníctvo je podľa Svetového ekonomického fóra 3. najstabilnejšie v eurozóne. Odpoveďou na tieto trendy je riešenie, ktoré v sebe spája výhody oboch svetov – teda dôveryhodnosť bánk s užívateľským zážitkom v sociálnych médiách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na dnešných mediálnych raňajkách Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne priblížil zmeny, ktoré sa budú týkať novej európskej smernice o platbách - PSD2, ktoré by mali zjednodušiť kontrolu nad finančnými prostriedkami klientov, ktorí si vedú svoje účty vo viacerých pobočkách. Tieto pravidlá upravujú vzťahy, ktoré by na základe súhlasu majiteľa účtu mohli sprístupniť osobné data aj tretím osobám.

 

V rámci tlačovej konferencie generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne Peter Krutil predstavil novú digitálnu platformu, ktorú ponúknu svojim klientom. „Meníme sa pre klientov, pretože chceme byť pre nich užitoční. Slovenské bankovníctvo sa dlhodobo teší veľkej dôvere klientov, preto my digitalizáciu vnímame ako príležitosť pre našu banku. George, naša nová platforma, je veľkým krokom na tejto ceste, naviac umožňuje využiť príchod novej regulácie v oblasti PSD2 v prospech klientov. A to vďaka jeho ľahkému napájaniu na nové služby či fintechy,“ povedal Peter Krutil.

 

img

 

„Slováci si zaslúžia mať pri bankovaní rovnaký pozitívny zážitok ako v Googli, na Facebooku či v Amazone. Preto intenzívne pracujeme na tom, aby sme boli pre klientov naozaj intuitívnou bankou, s ktorou je radosť bankovať. Zároveň vieme, že pre klientov je kľúčová bezpečnosť. Teším sa, že im dnes môžeme predstaviť Georgea, ktorý spĺňa všetky atribúty moderného, intuitívneho a bezpečného riešenia pre našich klientov,“ hovorí Zdeněk Románek.

 

Nás zaujímalo ako sa vyvíja digitálne bankovníctvo na Slovensku v porovnaní s ostatnými členskými krajinami EÚ, čo prinesie nová smernica PSD2 a aké výhody ponúka a čím sa v Slovenskej sporiteľni inšpirovali pri tvorbe novej digitálnej platformy George. Na otázky nám odpovedal Zdeněk Románek. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies